Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Έλληνας!







Ράηνχολντ Ρίτσαρντ «Ρηνς» Πρίμπους,
Εικοστός Έβδομος Αρχηγός Προσωπικού του Λευκού Οίκου (Chief of Staff),
(μια θέση που πολλές φορές έχει τοποθετηθεί, ανάλογα με τους κατόχους και τις ιδιοσυγκρασίες των προέδρων, στα Αμερικανικά πολιτικά πράγματα, κάτι σαν πρωθυπουργός, μιά και το "Προσωπικό" του Προέδρου συμπεριλαμβάνει το Υπουργικό Συμβούλιο) 
Ο Ρηνς Πρίμπους είναι γιός του Ρίτσαρντ, Γερμανικής καταγωγής, ηλεκτρολόγου, και της Δήμητρας, μεσίτριας, Ελληνικής καταγωγής γεννημένης στο Σουδάν, γνωστή ως «Ρούλα».
Χριστιανός Ορθόδοξος, γνώρισε την σύζυγό του σε εκκλησία του Ιλινόι όταν εκείνος ήταν 18 και εκείνη 16.
Έχει έρθει αρκετές φορές στην Αθήνα και μιλάει κάποια Ελληνικά.


Στην Ελλάδα συνέχεια παίζεται το παιγνίδι «βρες τον Έλληνα (ή Ελληνίδα) που βρίσκεται στην μέση των γεγονότων στο εξωτερικό».

  • Από την μία άποψη το παιγνίδι έχει ενδιαφέρον εφ’ όσον η Ελληνική καταγωγή βρίσκεται παντού στον κόσμο προερχόμενη από ανθρώπους που ανέκαθεν έπρεπε να φύγουν από τον τόπο τους, την Ελλάδα, για να δούνε άσπρη μέρα, από την Τουρκοκρατία μέχρι την συριζοκρατία και όλα τα ενδιάμεσα, χωρίς να ξεχνάμε την δεξιοκρατία, την χουντοκρατία και φυσικά την παντοτινή και Ελληνικότατη αναξιοκρατία. Ανά τους αιώνες, η Ελληνική καταγωγή σε αυτό το παιγνίδι, έρχεται δεύτερη μόνο μετά την Εβραϊκή καταγωγή.
  • Από την άλλη άποψη το παιγνίδι του «βρες τον Έλληνα (ή Ελληνίδα) στο εξωτερικό» έχει πλέον εξελιχθεί σε μια αρρωστημένη κατάσταση όπου οι Έλληνες, έχοντες μηδέν να επιδείξουν από εντός της Ελλάδας, καταναγκαστικά ψάχνουν οποιονδήποτε βρούνε στο εξωτερικό, που να κατάγεται κάπως από την Ελλάδα, για να αποδείξουν σε αλλήλους την υπέρτατη αξία που αποδίδει στον νέο-ελληνισμό και ο πατέρας της νύφης στην γνωστή ταινία της Νίας Βάρδαλου, χρηματοδοτημένη από την Ρίτα Γουίλσον (Ελληνοβουλγαρίδα) και τον σύζυγο της Ρίτας, τον Τομ Χανκς (ο οποίος έγινε Ορθόδοξος για να παντρευτεί την Ρίτα). 
  • Μια ενδιαφέρουσα ερώτηση που ποτέ δεν τίθεται είναι το πόσοι από τους «Έλληνες» που «ανακαλύπτονται» να «διαπρέπουν» στο εξωτερικό ενδιαφέρονται για την περίοπτη θέση την οποία τους αποδίδουν οι συμπατριώτες των προγόνων τους από εντός των μητρικών εδαφών. Οπωσδήποτε υπάρχουν αρκετοί που αν μιλούσαν Ελληνικά θα έλεγαν κάτι παρεμφερές με το «…δε μας κλάνετε τ’ @ρχίδια!» Άλλοι βέβαια όχι.


Ο Ρηνς Πρίμπους είναι ιδιαίτερη περίπτωση. 

Γεννημένος στο Ντόβερ του Νιου Τζέρση 18/3/1972, μετακόμισε με την οικογένειά του στο Γκρην Μπέη του Γουισκόνσιν όταν ήταν εφτά χρονών. Από το γυμνάσιο εργαζόταν εθελοντικά σε πολιτικές δραστηριότητες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Από το 2007 ως το 2011 ήταν πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Πολιτείας του Γουισκόνσιν, και από 14/1/2011 ως τις 19/1/2017 ήταν πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ τον διόρισε Chief of Staff της διοίκησής του, ο Πρίμπους θεωρήθηκε, λόγω της στέρεας πολιτικής του καριέρας ο άνθρωπος που θα λειτουργούσε σαν άγκυρα και σταθεροποιητικός παράγοντας στην εκκεντρικότητα και έλλειψη προβλέψιμης σκέψης του Ντόναλντ Τραμπ. Θεωρήθηκε σαν το άνθρωπο που θα «έδενε» τον Πρόεδρο Τραμπ με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.

Όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε κάτι απρόβλεπτο. Άλλαξε την δυναμική των θέσεων στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου. Ενώ διόρισε τον Ρηνς Πρίμπους Αρχηγό του Προσωπικού (το οποίο προσωπικό συμπεριλαμβάνει στο πλαίσιό του το υπουργικό συμβούλιο) επίσης διόρισε τον Στηβ Μπάνον σαν σύμβουλο, και επίσης σαν συμβούλους την Κελλυάν Κόνγουαιη και τον Τζάρεντ Κούσνερ.

Η Κέλυαν Κόνγουαιη είναι μια επικοινωνήτρια που μπορεί να σε πείσει ότι ο Χίτλερ ήταν διανοούμενος ανθρωπιστής. Έσωσε την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ όταν την ανέλαβε τον Αύγουστο του 2016. Ο Τζάρεντ Κούσνερ, 36 ετών Εβραϊκής καταγωγής και χωρίς την παραμικρή πολιτική πείρα είναι ο σύζυγος της κόρης του Τραμπ, Ιβάνκα, η οποία ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό για να τον παντρευτεί. Ο Στηβ Μπάνον είναι η προσωποποίηση, στην Αμερική, της εναλλακτικής δεξιάς, παλαιότερα γνωστής ως ακροδεξιά, ή φασισμός και πρώην εκδότης της εξωφρενικά δεξιοπαραμυθιασμένης σελίδας "Μράιτμπαρτ". Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ ανήγαγε τον Στηβ Μπάνον σε μόνιμη θέση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, μια θέση που συνήθως κατέχουν στρατηγοί. Ο Μπάνον θεωρείται εκείνος που κατευθύνει την στρατηγική του Τραμπ, και η Κόνγουαιη εκείνη που χεριαγωγεί την αποδοχή της στρατηγικής από τους "πιστούς" και που την σερβίρει στον τύπο.

Έτσι, ο Εσωτερικός Κύκλος του Προέδρου αποτελείται από τον ισχυρό Μπάνον, την ικανή Κόνγαυαιη, και τον γαμπρό του. Η θέση του Αρχηγού του Προσωπικού που κατέχει ο Πρίμπους είναι περισσότερο διακοσμητική από όσο ήταν ποτέ στον Λευκό Οίκο. Η μόνη πραγματική και ρεαλιστική χρησιμότητα του Ρηνς Πρίμπους τώρα, είναι να δικαιολογεί και να διατηρεί κάποια γέφυρα ανάμεσα στο καθεστώς δικτατορίας του Τραμπ, όπως διαμορφώνεται φασιστικά από τον Μπάνον, και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κογκρέσο.

Υπάρχουν πολλοί Έλληνες στην Ελλάδα που υποστηρίζουν τον Τραμπ επειδή είναι… πως να το πούμε… άσχετοι μαλάκες που μπερδεύουν την ρητορική του Τραμπ με την ρητορική του Τσίπρα, ή νομίζουν ότι ο Τραμπ θα τους μηδενίσει το χρέος για να πάει κόντρα στην Μέρκελ... Υπάρχουν άλλοι Έλληνες περισσότερο ενημερωμένοι οι οποίοι υποστηρίζουν τον Τραμπ αλλά εκείνοι ψηφίζουν και Χρυσή Αυγή. Ο ίδιος ο Τραμπ είχε πει πριν ενάμιση δύο χρόνια ότι η Ελλάδα με το χρέος της έχει τελειώσει και δεν υφισταται πλέον. Τώρα βέβαια τα πράγματα μπορεί να θεωρηθούν από άλλη οπτική γωνία. Αλλά, στην τελική, ο Ρηνς είναι Ρεουμπλικάνος δεξιός, και ο Αλέξης... τέλος πάντων δεν ξέρει κανείς τι είναι ο Αλέξης αλλά τα νταούλια της παράταξής του το παίζουν υποτίθεται αριστερά. Λέτε να ταιριάξουν;

Οι Ελληνικής καταγωγής Αμερικανοί, αν και σχεδόν ίσα μοιρασμένοι μεταξύ του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και του Δημοκρατικού, δεν υποστηρίζουν απαραίτητα τον Τραμπ γιατί καταλαβαίνουν περισσότερο από τους ρωμιούς της Ελλάδας ότι ο Τραμπ δεν είναι Ρεπουμπλικάνος, και ότι έστησε έναν εσωτερικό κύκλο θεμελιωδώς φασιστικό. Υποστηρίζουν περισσότερο τον Ρεπουμπλικάνο Πρίμπους παρά τον απρόβλεπτο και επικίνδυνο Τραμπ.

Πάντως, o Αμερικανικός Ελληνικός Εκπαιδευτικός Προοδευτικός Σύνδεσμος (ΑΧΕΠΑ) επισήμως καταδίκασε την Εκτελεστική Διαταγή του Τραμπ όπου απαγόρευσε προσωρινά τους πρόσφυγες, και την είσοδο στις ΗΠΑ από εφτά Μουσουλμανικές χώρες στις οποίες δεν έχει ο ίδιος χρηματιστικά ενδιαφέροντα.

Η ερώτηση είναι τι θα κάνει ο Πρίμπους από την υποβαθμισμένη από τον Τραμπ θέση του Chief of Staff. Η απάντηση θα φανεί εν ενθέτω χρόνο. Αλλά οι ρωμιοί στο Ελλάντα πρέπει να πάψουν να νομίζουν ότι είτε ο Τραμπ είτε ο Πρίμπους πρόκειται να υποστηρίξουν την Ελλάδα. Θα υπερασπίσουν την Αμερικανική τους Ρεπουμπλικανική ατζέντα θεμελιωμένη σε μια έκδοση φασισμού. Για τα υπόλοιπα, βλέπουμε τι τους συμφέρει. Περισσότερο θα παίξει η Τουρκία παρά η Γερμανία ως προς το πως θα φερθούν στην Ελλάδα.

Τες-παν, για όσους το θεωρούν καταναγκαστικά καταπληκτικό, ο "Πρωθυπουργός" των ΗΠΑ λέει την μαμά του Ρούλα και κάνει τον σταυρό του με τα τριά δάχτυλα. Και ευχήθηκε και στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, προσωπικά, πολλά τα έτη για την 25η επαίτειο της εγκαθίδρυσής του στις 25/10/2016. Και ήρθε και κάμποσες φορές στην Αθήνα μικρός και μιλάει και κάποια Ελληνικά. Μα είμαστε απόλυτα καταπληκτικοί εμείς οι Έλληνες.




Μπάνον, Τραμπ, Πρίμπους

Τραμπ και Πρίμπους

Ο Μπάνον και ο Πρίμπους ορκίζονται στις νέες τους θέσεις.

Η Κόνγαουαιη, ο Κούσνερ, ο Μπάνον και ο Πρίμπους ορκίζονται.
Οι πρώτοι τρεις κατευθύνουν την Αμερική του Τραμπ και τον ίδιο τον Τραμπ,
και ο Πρίμπους τους συνδέει με τους Ρεπουμπλικανούς.






ΟΛΟΙ ΟΙ (Ελληνικής καταγωγής) ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ:




Ρηνς Πρίμπους

Χρήστος Μαραφάτσος
Είχε ένα ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία οργανόνοντας τους Ελληνοαμερικανούς υποστηρικτές του Τραμπ

Γιώργος Γκιτζίκος
Διευθυντής δραστηριοτήτων της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Γιώργος Παπαδόπουλος
Μέλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για διεθνή θέματα.




Ο Ντοναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια, μοντέλο από την Σλοβενία (πρώην Γιουκοσλαβία),
μπροστά από το άγαλμα του Λίνκολν στην Ουάσιγκτον.


***


Ενας άλλος Έλληνας είναι ο Μάηλο Γιαννόπουλος,
συγγραφέας και συντάκτης για την ιστοσελίδα-βώθρος της ακροδεξιάς, Μπράιτμπαρτ.

Ο Μάηλο Αντρέας Γιαννόπουλος γεννήθηκε 18/10/1984 στην Ελλάδα από Έλληνα πατέρα και Βρετανίδα μητέρα, και μεγάλωσε στο Κεντ της νότιας Αγγλίας.




Θα θυμάστε ότι το Μπράιτμπαρτ είναι η σελίδα που διαχειριζόταν ο Στηβ Μπάνον πριν γίνει ο πιο ισχυρός άνθρωπος στις ΗΠΑ, κατευθύνοντας τώρα και τον ίδιο τον Τραμπ. Ο Γιαννόπουλος αναδείχθηκε στο Μπράιτμπαρτ μετά την αναχώρηση του Μπάνον για τον Λευκό Οίκο.

Ο Γιαννόπουλος, αποκαλείται από τους Τάιμς της Νέας Υόρκης "διαιρετικός (divisive) δεξιός συντάκτης".

Ο Γιαννόπουλος λοιπόν, ήταν να ομιλήσει την Τετάρτη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλη (πασίγνωστο πανεπιστήμιο από την δεκαετία των 60). Οι φοιτητές έκαναν διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, φτάνοντας να ανάψουν φωτιές στα προαύλια, για να μην πατήσει το πόδι του ο Γιαννόπουλος στο Μπέρκλη.

Η ομιλία του ακυρώθηκε και το πανεπιστήμιο του ζήτησε να μην πάει κατά τα μέρη τους.



«Ο κ Γιαννόπουλος, συντάκτης στο Breitbart News, είναι γνωστός για τις επιθέσεις του κατά της πολιτικής ορθότητας και μερικές φορές εμπλουτίζει τις επιθέσεις του και με φυλετικά φορτισμένη γλώσσα.»



Δύο από τα εκατοντάδες μηνύματα στα κοινωνικά δίκτια:

«Γροθοκοπήστε τους Ναζί.
Κάντε στάση όταν το πανεπιστήμιό σας προσκαλεί Ναζί.
Βάλτε φωτιά σε όλα.
Αν έχετε αμφιβολίες, μελετήστε Ιστορία.»

«Αυτό είναι μόνο η αρχή. Πότε θα συνειδητοποιήσουν οι ανόητοι που ακόμα υποστηρίζουν τον Τραμπ το τι διακυβεύεται;»









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.