Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Ευνουχισμός







Η τελευταία φορά που η Μαργαρίτα φόρεσε την επίσημη στολή της, ήταν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ.

Όπως ίσως ξέρετε
Η Ιταλία έχει σε κάθε δεδομένο τόπο της επικράτειάς της εφτά διαφορετικές αστυνομικές δυνάμεις. Πέντε εθνικές και δύο τοπικές.
  • Καραμπινιέρι,
  • Αστυνομία του κράτους (που συμπεριλαμβάνει και την Οδική Αστυνομία),
  • Οικονομική Αστυνομία,
  • Δασική/Περιβαλλοντολογική Αστυνομία,
  • Αστυνομία Φυλακών,

…και
  • Δημοτική Αστυνομία,
  • Περιφερειακή Ασρτυνομία.

Φυσικά οι αστυνομικές αυτές δυνάμεις δεν συνεργάζονται, ούτε ανταλλάσσουν στοιχεία, ούτε μιλιούνται μεταξύ τους.

Όπως ίσως να μην ξέρετε
Η Αστυνομία του Κράτους και οι Καραμπινιέρι κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Είναι δύο εντελώς πανομοιότυπες αλλά διαφορετικές αστυνομικές δυνάμεις με την ίδια δουλειά, τις ίδιες εξουσίες, αλλά είναι δύο. Γιατί να πληρώνουμε για μία όταν μπορούμε να πληρώνουμε για δύο. Η διαφορά είναι ότι, και αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε, οι καραμπινιέρι είναι Στρατός. Στρατιωτική Αστυνομία που αστυνομεύει πολίτες.

Ο Ρέντσι, το ίδιο καλούπι σαν τον Τσίπρα, τον Τραμπ ή τον Φαράζ (όπου ο καθένας «πούλησε» σε διαφορετικής απόχρωσης κακομοίρηδες) πριν ξεκουμπιστεί μετά από το γελοίο του δημοψήφισμα, αποφάσισε ότι η Ιταλία είχε πολλές αστυνομικές δυνάμεις και έπρεπε να τις μειώσει. Θα σκεφτείτε αμέσως ότι ένωσε την Κρατική Αστυνομία με τους Καραμπινιέρι, ή ότι κατήργησε την μία από τις δύο σαν παντελώς περισσή. Όοοοοχι. Τις άφησε όπως έχουν αλλά διέλυσε την Δασική/Περιβαλλοντολογική Αστυνομία και την έβαλε μέσα στους Καραμπινιέρι. Μεσόγειος, παιδιά!

Η Δασική/Περιβαλλοντολογική Αστυνομία λεγόταν Κόρπο Φορεστάλε Ντελλο Στάτο (Δασικό Σώμα του Κράτους) και είχε ιδρυθεί το 1822. Η Μαργαρίτα ήταν πολύ υπερήφανη να φοράει την στολή του Φορεστάλε, έχοντας φτάσει τον βαθμό Επιθεωρητή στα 20 χρόνια υπηρεσίας της, και ήμουν και πάντα θα είμαι υπερήφανος για εκείνη.

Κι’ έτσι από την πρώτη Ιανουαρίου η Μαργαρίτα θα φοράει μαύρη επίσημη στολή με κόκκινη ρίγα και αντί Επιθεωρητής θα λέγεται Μάρσαλ. Και θα στρατικοποιηθεί. Θα ανήκει πλέον σε στρατιωτικό σώμα. Θα είναι Καραμπινιέρι Φορεστάλι.

Φυσικά στον στρατό δεν υπάρχουν συνδικάτα ούτε πολιτικά δικαιώματα ούτε ελευθερία του λόγου. Αυτά οι πρώην Φορεστάλε τα χάνουν.
















   

Γελάω όταν διαβάζω και όταν ακούω ότι στην Ελλάδα υπήρχε σε αρκετό κόσμο η εντύπωση ότι το δημοψήφισμα του Ρέντσι ήταν για αντίσταση στην λιτότητα και την κακή Ευρώπη. Όχι αγαπητοί μου. Το δημοψήφισμα του Ρέντσι ήταν για να ευνουχίσει την Γερουσία και να συγκεντρώσει όλη την δύναμη στον Οίκο Αντιπροσώπων και στην κυβέρνησή του χωρίς τον έλεγχο πλέον από την Γερουσία. Και δεν του πέρασε.
Αλλά ήταν αργά για το Κόρπο Φορεστάλε Ντελλο Στάτο. Οι Φορεστάλε έχασαν μια ταυτότητα και ιστορία 194 ετών στον βωμό του εγωισμού του Ρέντσι και της Ιταλικής γραφειοκρατίας. Και η Μαργαρίτα είναι από 1/1/2017 Μάρσαλ των Καραμπινιέρι (Φορεστάλι).






Αυτό είναι το γυναικείο σχέδιο καπέλου των Καραμπινιέρι. Σχέδιο/μόδα που ξεκίνησε από τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και διαθόθηκε στον κόσμο. Της Μαργαρίτας δεν της αρέσει καθόλου, ούτε και εμένα. Το θεωρεί σεξιστικό να έχουν ιδιαίτερη "κομψή" μόδα οι γυναίκες, και συμφωνώ!
Επίσης, αυτό το σήμα, η βόμβα με την φωτιά από πάνω, είναι το σύμβολο των Καραμπινιέρι. Ξέρετε γιατί οι "φλόγες" πάνε προς τα αριστερά του καπέλου; Για να μην καίγονται τα δάχτυλα των καραμπινιέρι που χαιρετούν στρατιωτικά αγγίζοντας την δεξιά μεριά :-)









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.