Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Όνειρο





Άλλοι λένε ότι το «Αμερικανικό Όνειρο» (The American Dream), είναι να αγοράσεις δικό σου σπίτι που να σου ανήκει. Άλλοι λένε πως είναι το ιδεώδες όπου η ισότητα της ευκαιρίας ισχύει για όλους τους Αμερικανούς, επιτρέποντας την πραγματοποίηση των υψηλότερων προσωπικών φιλοδοξιών και ονείρων.
Για μένα ήταν τα παραπάνω, που έγιναν όλα πραγματικότητα, αλλά και κάτι άλλο: Μέρος του δικού μου Αμερικανικού ονείρου ήταν, συν τα παραπάνω, να μεγαλώσει ο γιός μου σαν Ελληνο-Αμερικανός, παίζοντας μπέησμπωλ… ώστε να μπορώ συνεχώς να του δίνω την σκυτάλη ώστε να φτάσει μακρύτερα από όσο θα έφτανα εγώ.
Και να γίνει στη ζωή του αυτό που θέλει, αυτό που θα βρει μέσα του, όχι αυτό που πιθανώς να του λένε άλλοι ότι πρέπει να είναι. Πάντα του έλεγα ότι το μυστικό στην ζωή δεν είναι τα πτυχεία, οι σφραγίδες και οι περικεφαλαίες αλλα το να κάνει αυτό που τον γεμίζει στην ψυχή τόσο ώστε να μην το αισθάνεται σαν δουλειά.
Ακριβώς έτσι έζησα και ζω κι εγώ την ζωή μου. Και εκείνος καλύτερα.
Τα καταφέραμε, Κώστα. We did it kiddo!
Η σκυτάλη πέρασε στον επόμενο. 
Οικονομικά ανεξάρτητος από τα 21, πρόεδρος της εθνικής επιτροπής παιδείας του συνδικάτου των πιλότων αερογραμμών στα 24, ο κατά τρία χρόνια νεότερος από τους 10.000 πιλότους της United, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο, πετώντας Μπόινγκ 757-200, 757-300, 767-300 και 767-400 από το αεροδρόμιο Νουαρκ στο Νιου Τζέρση απέναντι από το Μανχάταν προς προορισμούς στην Ευρώπη, την Δυτική Ακτή, την Χαβάη και την Νότιο Αμερική. Όπως λέω συχνά, όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω σαν τον γιό μου
Και τώρα τον περασμένο Ιούνιο αγόρασε το πρώτο του σπίτι, 195 τετραγωνικά, σε μία ιδιωτική κοινότητα περίπου 1.000 κατοίκων με δικό τους αεροδρόμιο.
Ορίστε μερικές φωτογραφίες του σπιτιού…






















































2 σχόλια:

  1. Καμιά φορά τα όνειρα βγαίνουν και αληθινά. Συγχαρητήρια και στους δύο σας, και σε εσένα που του έδωσες γερές βάσεις και στον "μικρό" σου που πήγε ένα βήμα παραπέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ’ ευχαριστούμε αγαπητέ Πάνο :-) Οι ινδιάνοι λένε ότι ένα όνειρο είναι ο τρόπος της φύσης να σου προτείνει τι πρέπει να κάνεις. Κι εγώ λέω ότι για να μεγαλώσει και να προχωρήσει ένας άνθρωπος δεν χρειάζεται κανονισμούς και υποδείξεις αλλά ελευθερία, αναγνώριση, και γνώσεις με τις οποίες να ακονίσει την κατά-δική του κρίση και ηθική. Η ζωή είναι υπέροχη, και η ύπαρξη το σύμπαν…

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.