Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Μπρέηκερς




Όταν ζούσα στην πανέμορφη και ιστορική Φέαρχέηβεν της Μασαχουέτης στο σπίτι μου δίπλα στον ωκεανό, όποτε ερχόντουσαν οικογένεια ή φίλοι επισκέπτες τους πήγαινα στο Πλύμουθ και στο Νιούπορτ (όπως στην Αθήνα πάμε κόσμο στην Ακρόπολη και στο Σούνιο). Το Πλύμουθ, η αποικία-γενέτειρα των ΗΠΑ ήταν 52 χλμ βορειοανατολικά. Το Νιούπορτ, 54 χλμ νοτιοδυτικά, στην Πολιτεία του Ροντ Άηλαντ.
Τον περασμένο Απρίλιο πήγα την Μαργαρίτα, την μαμά μας και τον μπαμπά μας στο Πλύμουθ. Στις 7 Νοεμβρίου, από την Φέαρχέηβεν, πήγα την Μαργαρίτα στο Νιούπορτ.
Το Νιούπορτ, εκτός από πασίγνωστο μέρος ομορφιάς και αφετηρίας ιστιοπλοϊκών αγώνων, συμπεριλαμβανομένου του Αμέρικα Καπ, ήταν και το ησυχαστήριο των βιομηχάνων-βαρόνων του δεκάτου ενάτου αιώνα οι οποίοι ερχόντουσαν από το Μανχάταν και έχτιζαν το εξοχικό τους στο Νιούπορτ, στην φημισμένη Λεωφόρο Μπέλβιού. Οι επαύλεις της Μπέλβιου Άβενιου είναι ένα από τα αξιοθέατα της Αμερικής. Μία από αυτές «έπαιξε» το σπίτι του Τζέη Γκάτσμπυ στην Ταινία του 1974 Ο Μεγάλος Γκάτσμπυ με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και την Μία Φάρροου.
Αλλά η μεγαλύτερη ατραξιόν είναι η έπαυλη «Μπρέηκερς» της οικογένειας Βάντερμπιλτ, χτισμένη το 1893.


φωτο: Μαργαρίτα
φωτο: από το ίντερνετ



Ορίστε λοιπόν μία σύντομη ξενάγηση στο καλοκαιρινό εξοχικό των Βάντερμπιλτ… 70 δωμάτια, 12.534 τετραγωνικά, μπροστά στα κύματα («μπρέηκερς») του Ατλαντικού… (με πολλά κειμήλια φερμένα από την Ευρώπη)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Breakers

























































































Και μετά, ένας γύρος επιστρέφοντας στο κέντρο του Νιούπορτ








Στο βάθος η φάρμα Χάμερσμιθ των Μπουβιέ, το πατρικό της Ζακλιν "Τζάκυ" Μπουβιέ Κέννεντυ Ωνάση


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.