Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Προσφυγούπολη





Στις 4 Μαρτίου 2016 παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Είχα εκλεγεί τον Μάιο του 2014 και είχα έρθει, σε ψήφους, δεύτερος στο χωριό μας και τέταρτος από 17 υποψηφίους στον Δήμο των τριών χωριών. Η τελευταία μου πράξη πριν παραιτηθώ ήταν να ψηφίσω κατά του προϋπολογισμού, αιτιολογώντας την ψήφο μου δημοσίως με την εξήγηση ότι δεν είναι σωστό ή νόμιμο να έχουμε Έσοδα 611.000 Ευρώ σαν Αποζημίωση για το Κόστος των προσφύγων, και Έξοδα 482.000 Ευρώ για το Κόστος των προσφύγων. Που πήγαν 109.000 Ευρώ;

Τέσσερεις μέρες αφού παραιτήθηκα, στις 8 Μαρτίου, δημοσιεύτηκε ένα βιβλίο στην Ιταλία, από τον πρόεδρο του καναλιού 4 της τηλεόρασης, στο οποίο έγραψε για την διαπλοκή και διαφθορά στην Ιταλία όσον αφορά τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση για τους πρόσφυγες. Μεταξύ άλλων περιέγραψε το πως οι διάφορες τοπικές «οικονομικές μαφίες» συνδέονται με την πραγματική μαφία.



Στο βιβλίο ανέφερε συγκεκριμένα τον δήμο μας σαν το μοναδικό δήμο στην Ιταλία όπου το δημαρχείο παραχωρεί την πλήρη φροντίδα για τους πρόσφυγες σε έναν συνεταιρισμό. Πρόεδρος του συνεταιρισμού είναι ο πρώην δήμαρχος του δήμου μας ο οποίος και είχε φέρει τους πρόσφυγες δέκα εβδομάδες πριν τελειώσει η θητεία του. Ο συνεταιρισμός παίρνει τα χρήματα του κράτους, αφού πρώτα ο δήμος κρατήσει 18%. Και από αυτά τα υπόλοιπα που παίρνει ο συνεταιρισμός, είναι πολύ δύσκολο να αναλύσει κανείς όλο το ποσό που παίρνουν σαν έξοδα, αφήνοντας την ερώτηση του μήπως εκτός από τα 18% που κρατάει ο Δήμος, άλλο ΄λενα σεβαστό ποσοστό από αυτά που καταλήγουν στον συνεταιρισμό ειναι δύσκολο να δικαιολογηθούν.

Το Σάββατο θα μεταδοθεί μια εκπομπή στην Ιταλική Τηλεόραση σχετικά με το βιβλίο.

Είναι τρομερή σύμπτωση που παραιτήθηκα για τους λόγους που αναφέρει το βιβλίο τέσσερεις μέρες πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο. Και όμως, είναι πραγματική σύμπτωση.













2 σχόλια:

  1. 611.000 x 0,18 = 109.980

    Είδανε ότι η ανθρώπινη δυστυχία γεννά χρήμα, φίλε μου. Και πέσανε ωσάν άπληστα κοράκια να λύσουν το "πρόβλημά" τους.

    Τουλάχιστον εσύ μπορείς και έχεις ελαγρύ ύπνο. Και περπατάς χωρίς να σε φτύνουν και να νομίζεις ότι βρέχει.


    Τις πολλές καλημέρες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα φίλε Spacefreak!

      Εγώ περιμένω την μέρα που θα μπορώ να σας εξιστορήσω εδώ όσα δεν επιτρέπεται να γράψω τώρα…

      Και πράγματι, κοιμάμαι ανάλαφρα και δεν «βρέχει» όταν περπατάω. Το «δυστυχώς» είναι ότι εκείνοι που θα έπρεπε να έφτυναν, οι πολίτες, ακόμα δεν έχουν καταλάβει, δεν γνωρίζουν, δεν κατανοούν, ότι υπάρχουν λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να φτύνουν ορισμένους βροχή…

      Οι περισσότεροι έχουν πλήρη, μα πλήρη άγνοια των νόμων και λειτουργιών και χάβουν ότι τους πουλάνε, και οι λίγοι υπόλοιποι ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ, επί τούτου, πίσω από ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ άγνοιας για να κάνουν ότι θέλουν. Τι έχουν ανάγει σε καλή τέχνη.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.