Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Μπόχα











Πάει, μου φαίνεται Φλώριδα θα γίνει η Ελλάδα. Έπρεπε να είχε γίνει Φλώριδα της Ευρώπης από απόψεως τουρισμού εδώ και δεκαετίες. Αλλά αποτύχαμε σε αυτό. Που δεν έχουμε αποτύχει διεθνώς; το καλύτερο και πολύ επιτυχημένο Ελληνικό γιαούρτι σακουλίσιο στις ΗΠΑ το πουλάει Τούρκος από ένα χωριό βόρεια της Άγκυρας και το λέει Tsobani. Το καλύτερο Ιταλικό ελαιόλαδο είναι Ελληνικό αλλά δεν το ξέρει κανείς γιατί οι Ιταλοί το αγοράζουν από σας και το πουλάνε για δικό τους extra vergine olio d'oliva Italiano. 

Όμως τώρα επί τέλους πάμε να γίνουμε Φλώριδα, για τους λάθος όμως λόγους. Πριν δεκαπέντε χρόνια, μερικές χιλιάδες υπέργυροι συνταξιούχοι κάπου στην δυτική ακτή της Φλώριδας (η Φλώριδα είναι η αίθουσα αναμονής του θεού), δεν ήξεραν πως να τρυπήσουν τα ψηφοδέλτιά τους και επί 6 βδομάδες μετά τις εκλογές περιμέναμε να δούμε αν κέρδισε ο Γκορ ή ο Μπους. Τελικά, με πραξικόπημα μιας ψήφου από τις εννέα του ανώτατου δικαστηρίου των ΗΠΑ σταμάτησε η λεπτομερής καταμέτρηση και μπήκε στον Λευκό Οίκο ο Μπους, αλλάζοντας την ροή της Ιστορίας, η οποία ροή είχε αλλάξει και με την δολοφονία του Τζακ και με την δολοφονία του Μπόμπυ... Αυτή η ροή της Ιστορίας φίλε μου έχει πάει κατά διαόλου. Τουλάχιστον πρόλαβα να ψηφίσω Τέντυ τρεις φορές πριν πεθάνει.

Λοιπόν, την Κυριακή μπορεί να παραγγείλουμε πολύ πίτσα και να αδειάσουμε το ψυγείο από μπύρες μέχρι να φανεί ποιος έχει μιά ψήφο παραπάνω από τον άλλον. Και να γίνουμε Φλώριδα.

Ή πάλι μπορεί να φανεί νωρίς. Ποιος ξέρει...  

Ιδού όμως η απλή πραγματικότητα. Αφ' ενός, ο Τσίπρας είναι γάτα. Αφ' εταίρου δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την Ελλάδα, και όλα για την καρέκλα.

Γιατί το λέω;

Επειδή, αν Ιανουάριο ήταν 36% ο ένας και 27% ο άλλος, και Σεπτέμβριο είναι σε απόσταση στήθους, αυτό, μαθηματικά και στατιστικά σημαίνει ότι αν η πορεία είχε συνεχιστεί, κατά τον Νοέμβριο θα ήταν πολύ μπροστά η ΝΔ. Και ο Τσίπρας έβαλε εκλογές στο άψε σβήσε για να προλάβει. Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά αποδεικνύεται πολύ εύκολα. 

Πριν αρχίσουν να υλοποιούνται τα μέτρα του μνημονίου που έφερε, πριν προχωρήσει αρκετά μπροστά ο αντίπαλός του, έχεσε τους πάντες να κάνει εκλογές οι οποίες δεν χρειαζόντουσαν. Και για να τις κερδίσει το μόνο που λέει είναι να τον ψηφίσετε για να μην επιστρέψει ο μπαμπούλας (και ξαναπουλάει και τα ίδια φούμαρα που πούλαγε πέρσι).

Να τον χαίρεστε όσοι τον ξαναψηφίσετε αλλά πιο πολύ να χαίρεστε τους εαυτούς σας μανάρια μου. Φτου να μη σας ματιάσω...

Εν τω μεταξύ, το πραγματικό ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στα 4-5%. Το Σύριζα του μορφονιού ήντα πράμα είναι, ξέρει κανείς;










3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μποχα πολύ μποχα στον αερα
    Ποιος θα μας ξεβρωμισει από την μποχα,
    Αυτοι που την παραγουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω να επιστρέφουμε στην Καλύβα να περιμένουμε μέχρι να βγάλουνε τα μάτια τους απέναντι στο Σεράι. Και μετά, θα συνενοηθεί ο Χατζηαβάτης με τον Μπαρμπαγιώργο τι θα γίνει με τα Κολλητήρια. Τα παιδιά σε τι φταίνε μου λέει κάποιος; Εν τω μεταξύ οι μισοί δεν θα πάνε να ψηφίσουν και οι άλλοι μισοί έχουνε συνηθίσει τόσο την μπόχα που τους προβληματίζει ο καθαρός αέρας.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.