Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Μάγισσες





«Είναι θέμα ωρών ή ημερών μια συμφωνία με την Ευρωζώνη,
η οποία θα επιλύσει το ελληνικό ζήτημα μια για πάντα»
Γ. Βαρουφάκης, 2 Φεβρουαρίου 2015






Γράφει η Κρυφή Αυγή (The Press Project) ότι "θα ήμασταν άδικοι αν δεν πιστώναμε στην προσωπικότητα του Βαρουφάκη, ακριβώς αυτό. Την προσωπικότητα, που γεμάτη αυτοπεποίθηση αναδεικνύει το δίκιο ενός Λαού, στηριγμένη στη Λογική που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί η φωτισμένη Εσπερία, αλλά και στον βιωμένο πολιτισμό ενός τόπου που δεν είναι «χθεσινός»"

Αν δεν βγάλατε νόημα, ας αφαιρέσουμε τα α-νόητα και ας εστιάσουμε σε αυτό: "(η προσωπικότητα του Βαρουφάκη) γεμάτη αυτοπεποίθηση αναδεικνύει το δίκιο ενός Λαού"

Θα έλεγα ότι ένας λαός κατανοεί το δίκιο του μόνο βάση των υπαρχόντων πληροφοριών, δηλαδή βάση το τι διαλέγουνε να του λένε και τι να μην του λένε, και πως του το λένε. Γι' αυτό και πιστεύω. όπως γράφω χρόνια τώρα, πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η Παιδεία και ο ερασιτεχνισμός-άγνοια-διαπλοκές όλων των υποτιθέμενων δημοσιογράφων όλων των αποχρώσεων που τον "εξυπηρετούν" (ήταν επιλογή μου να γράψω "εξυπηρετούν" και όχι "υπηρετούν").

Η υπόθεση του Βαρουφάκη μου φαίνεται αρκετά απλή, κι ας παρουσιάζεται ως πολύπλοκη.

Μιά κυβέρνηση πρέπει να προετοιμάζεται για τα πάντα. Όλες οι κυβερνήσεις και συμμαχίες συνεχώς προετοιμάζονται για τα πάντα: πολέμους, κάθε είδους πιθανότητες, φυσικές καταστροφές... ακόμα και εισβολή εξωγήινων. Αυτό δεν είναι νέο. Φυσικά και η Ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει υποθέσεις-σχέδια που να την προετοιμάζουν για τα πάντα, ιδιαίτερα στην περίπτωση της λεγόμενης διαπραγμάτευσης επί πέντε μήνες.

Η πραγματική, και απλή, ερώτηση, δεν είναι τι σχέδια εκπονούσε η κυβέρνηση για οποιαδήποτε πιθανότητα, αλλά το εάν, και κατά πόσον η κυβέρνηση (ή έστω και ένα άτομο) τα εκπονούσε με απώτερο (και κρυφό) σκοπό να τα επιβάλει.

Ότι κατηγορείται ότι έκανε ο Βαρουφάκης είναι εντελώς αναμενόμενο, και φυσικά νόμιμο, στο πλαίσιο του να προετοιμάζεται κανείς για οποιανδήποτε πιθανότητα. Το να αποδειχτεί πως ο Βαρουφάκης (μεμονωμένα) ή, η κυβέρνηση, προσπαθούσε να οδηγήσει στην δραχμή την χώρα και τα σχέδια δεν ήταν προετοιμασίες βασισμένες σε υποθέσεις αλλά προετοιμασίες επιβολής τους, είναι αδύνατο να αποδειχθεί με πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία που να γίνονται δεκτά σε νόμιμη δίκη.

Όμως υπάρχουν και γεγονότα που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση, ύψιστη έκφραση της οποίας είναι ο Τσίπρας, δεν επέλεξε να χρησιμοποιήσει τα σχέδια αυτά. Η κυβέρνηση (ο Τσίπρας) απέδειξε ότι επέλεξε και μας κράτησε, για τώρα τουλάχιστον, στο Ευρώ. Ενώ είχε και τα σχέδια του Βαρουφάκη έτοιμα, και είχε την εκδοχή Σόιμπλε για συντεταγμένη έξοδο από το Ευρώ, ο Τσίπρας αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει κανένα από αυτά τα σχέδια. Τελεία και παύλα.

Τα δικαστήρια της κοινής γνώμης, της σκέψης του όχλου, τα δικαστήρια των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, δεν είναι δικαστήρια. Και καμία πράξη είναι δυνατή σε νομικό πλαίσιο με τα παραπάνω γεγονότα, ιδίως μετά το ότι ο Τσίπρας επέλεξε το Ευρώ (έστω και την τελευταία στιγμή).

Υπάρχει το γεγονός ότι απομάκρυνε τον Βαρουφάκη, πρώτα από τις διαπραγματεύσεις και μετά από την κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό. Αλλά, όσο και αυτά να προτείνουν, στο σκεπτικό του οχλου, ότι ίσως ο Τσίπρας έτσι να προστάτευε την χώρα από κάποιο καταχθόνιο σχέδιο του ίδιου του Βαρουφάκη, και πάλι δεν αποδεικνύει τίποτα, και ο Βαρουφάκης είναι πλήρως καλυμμένος κάτω από την ομπρέλα της υποχρέωσής του να είναι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα. 

Ο σάλος που γίνεται τώρα με τα plan Β του Βαρουφάκη και τι έκανε και τι δεν έκανε, είναι κατά την γνώμη μου στο ίδιο επίπεδο Μακαρθικού κυνηγιού μαγισσών με τα άλλα περί επιτροπών "Αληθείας" για τις προ-ΣΥΡΙΖΑ μάγισσες. Όταν μιλάει η Ζωή για τα προπαγανδιστικά ΜΜΕ είναι σαν να λέει ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα, και τα τωρινά περί Plan B του Βαρουφάκη, το ίδιο.

Στην τελική, γιατί φέρθηκε τόσο ηλιθίως-αγενώς στις διαπραγματεύσεις ο Βαρουφάκης; Οδηγούσε εκούσια σε ρήξη, ή απλά δεν ήξερε πως να φερθεί και να μιλήσει σαν πολιτικός. Όλες οι ενδείξεις προτείνουν, για μένα, το δεύτερο και δεν υπάρχουν αποδείξεις για το πρώτο.

Θα ήθελα να πιστεύω ότι ο λαός είναι περισσότερο ώριμος, και ότι θα έβλεπε καθαρά τα κυνήγια μαγισσών με τα οποία όλοι, από όλες τις πλευρές, θέλουν να τον χειραγωγούν...









2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Δημήτρη,

    Εν πολλοίς θα συμφωνήσω μαζί σου.
    Πλέον ψαχνουμε τον αποδιοπομπαίο τράγο και τον έχουμε βρει. Αυτό βολεύει τους πάντες, λαό, κυβέρνηση, πρωθυπουργό και αντιπολίτευση που πετούν τις ευθύνες αλλού. Αυτό είναι άλλη μία απόδειξη της ανωριμότητας με την οποία αντιλαμβαναστε τα πράγματα.

    Το δια ταύτα πάντως είναι ότι σε αυτές τις τόσο κρίσιμες στιγμές δεν διαθέτουμε ούτε Κυβέρνηση ούτε Αντιπολίτευση, μια κρατική μηχανή η οποία δεν λειτουργεί, μια χώρα έξω από την έννοια της κανονικότητας και της ομαλότητας, να πολιτικολογεί ακατάπαυστα και στο βάθος ξανά μανά εκλογές. Μια ιδέα θα ήταν να κάνουμε εκλογές για να αλλάξουμε λαό και τα μυαλά του αλλά ακόμα είναι νωρίς αυτό, όσο ο κόσμος θα πιστεύει ότι η κρίση είναι ξενόφερτη και οι λύσεις είναι στα χέρια άλλων κι όχι στα δικά μας, αυτές οι εκλογές θα αποτύχουν οικτρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε, αγαπητέ :-)
      Καλησπέρα σου!

      Ο αποδιοπομπαίος τράγος που ψάχνει τούτος ο λαός είναι πρακτική ενδεικτική του σκεπτικού που οδηγεί το λαό αυτό. Η ανάγκη για δικαιολογίες, συνομωσίες, οτιδήποτε το οποίο θα κρατήσει ζωντανή την αυταπάτη ότι φταίνε άλλοι και ότι "εμείς" είμαστε θύματα, και, προ παντός, ότι υπάρχουν λύσεις. Λύσεις φαντασιακές της κατηγορίας γιαγιά-καρούλια-πατίνι.

      "Δεν διαθέτουμε ούτε Κυβέρνηση ούτε Αντιπολίτευση, μια κρατική μηχανή η οποία δεν λειτουργεί, μια χώρα έξω από την έννοια της κανονικότητας και της ομαλότητας, να πολιτικολογεί ακατάπαυστα και στο βάθος" Όμως, αγαπητέ Τζων, αυτό ίσχυε ΠΑΝΤΑ και όχι μόνο τώρα. Είναι η απόδειξη του ότι τελικά ο λόγος για τον οποίον δεν φυτρώνουν καρποί ΠΟΤΕ είναι το έδαφος --η βάση. Ο ...λαός.

      Φυσικά τα πάντα θα συνεχίσουν να αποτυχαίνουν οικτρά "όσο ο κόσμος θα πιστεύει ότι η κρίση είναι ξενόφερτη και οι λύσεις είναι στα χέρια άλλων κι όχι στα δικά μας".

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.