Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Αποστάτες












Πλέουμε σε αχαρτογράφητα ύδατα...

Μετά από την πιο πρωτοφανή επίθεση αγνής εμπάθειας και απλής κακίας, η Γερμανία πέρασε τα πιο αμφισβητήσιμα οικονομικά μέτρα στην Ιστορία των αμφισβητήσιμων μέτρων, και μετά την νίκη της βρέθηκε διεθνώς, από κυβερνήσεις έως απλούς πολίτες, με την ταμπέλα του σκληρού, απάνθρωπου, ηγεμονικού κράτους το οποίο έχασε πολύ από το μέηκ-απ που είχε πασπαλίσει στη φάτσα του από το 1945.

Ο Σόιμπλε επιμένει να συμμετέχει το ΔΝΤ, και το ΔΝΤ λέει ότι δεν θα συμμετέχει χωρίς μείωση ή/και αναδιάρθρωση σε βάθος χρόνου του μη βιώσιμου Ελληνικού χρέους. Όλοι πλέον μιλάνε ανοιχτά για το μη βιώσιμο χρέος που χρειάζεται ελάφρυνση, πολλοί την ζητούν και μερικοί την απαιτούν. Ποιός νίκησε τελικά;

Στην Ελλάδα βλέπουμε ένα πρωτοποριακό, προοδευτικό και αναπάντεχο σήμα ενότητας, περνώντας νόμους με πλειοψηφία που εξαρτάται από σχεδόν όλα τα κόμματα και όχι μόνο από το κυβερνόν. Μία πραγματικότητα πρωτόγνωρη η οποία ενώ δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί στην μακρά πνοή, όμως, έδωσε, για τις μέρες, εικόνα εντυπωσιακή.

Και αντί για άμεσο ανασχηματισμό, ή/και επίπληξη ή και τιμωρία των αποστατών (διότι, αποστάτες είναι οι 39), ο πρωθυπουργός κάνει (πάλι) το αντίθετο από το τι θα περίμενε κανείς και διατηρεί την "συντροφική-συλλογική-δίκαια" εικονογράφηση των μεθόδων της "Αριστεράς" συν ένα προσωπικό στυλ-μάνατζμεντ που σηκώνει φρύδια. 

Πρωτόγνωρα πράματα, που κατά την γνώμη μου, στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μόνο ευνοϊκές εκβάσεις μπορούν να προοιωνίζουν για την Ελλάδα.

Μέχρι πριν καμιά δεκαετία και βάλε, η κοινή μνήμη έφερε τον Μητσοτάκη σαν "αποστάτη". Στο μέλλον, η κοινή μνήμη θα φέρει σαν (πολύ μεγαλύτερους και πιο επικίνδυνους) αποστάτες τους Βαρουφάκη, Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου (οι οποίοι, όπως φαίνεται, απλά δεν τό 'πιασαν).




υγ. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα, διαβάζοντας την ...έγκυρη ιστοσελίδα "Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ -εφημερίδα ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ", ότι εκείνοι θεωρούν "αποστάτες" τους 110 που ψήφισαν Ναι. Ας καγχάσω. Κανχ, κανχ, κανχ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.