Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ανθρωπιά










Είπανε στον μουρλό να ανοίξει την πόρτα κι εκείνος την πήρε κι΄ έφυγε.

Αν η αντιμετώπιση των προσφύγων και παράνομων μεταναστών από τον Σαμαρά αγγίζει επίπεδα φασιστικά για να χαϊδέψει την δεξιά, η αντιμετώπισή τους από το ΣΥΡΙΖΑ/ΑνΕλ αγγίζει τα όρια της βλακείας για να μην πω ανευθυνότητα.

Η γειτονική Ιταλία που έχει το ίδιο πρόβλημα, το αντιμετωπίζει πολύ διαφορετικά. Σαν εκλεγμένος στο εκτελεστικό του Δήμου με υπευθυνότητα στην μετανάστευση μπορώ να σας διαβεβαιώσω για το πως γίνονται τα πράγματα εδώ, στην Ιταλία.

Έτσι, γενικά, στα γρήγορα:

  1. Όταν οι δυστυχισμένοι άνθρωποι σώζονται από την θάλασσα, το Ιταλικό ναυτικό τους πηγαίνει σε χώρους διεκπεραίωσης στην Σικελία όπου τους δίνουν ρούχα, φαγητό και περίθαλψη. 
  2. Μέσα σε 6 έως 48 ώρες, στις περισσότερες περιπτώσεις, αφού τους καταγράψουν σε καταλόγους, με το όνομα, στοιχεία, και κάποια σύντομη ιστορία των δεινών που περάσανε, αμέσως τους προωθούν με αεροπλάνα του στρατού, τραίνα, αυτοκίνητα και πούλμαν στα εκατοντάδες Κέντρα Υποδοχής σπαρμένα παντού στην Ιταλία. Έχουμε και εμείς κέντρο υποδοχής, ένα ξενοδοχείο που κλείσαμε για τους πρόσφυγες αποκλειστικά, στον δήμο μας των τριών χωριών και 800 κατοίκων.
  3. Αμέσως τους φωτογραφίζουμε και καταθέτουμε τις αιτήσεις τους στην Πρεφεκτούρα η οποία μέσα σε λίγες μέρες τους δίνει άδεια παραμονής τριών μηνών στο Κέντρο Υποδοχής. Έχουν στέγη, χωριστό δωμάτιο ή διαμέρισμα ανά οικογένεια, φαγητό, ιατρική περίθαλψη και μαθήματα Ιταλικών.
  4. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνει 30 Ευρώ για κάθε πρόσφυγα κάθε μέρα εκ των οποίων τα 2,50 Ευρώ είναι χαρτζηλίκι και τα υπόλοιπα για τα έξοδα, στέγη και διατροφή.
  5. Οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα να φύγουν για λίγες μέρες και να πάνε σε γνωστούς ή συγγενείς, μόνο με άδεια της Πρεφεκτούρας όπου αναφέρουν που θα πάνε. Αν φύγουν χωρίς άδεια, ή δεν επιστρέψουν όταν δήλωσαν ότι πρόκειται να επιστρέψουν, ή αν δεν βρεθούν από επίσκεψη της αστυνομίας στο μέρος που δήλωσαν ότι πάνε, ξέρουν ότι θα κηρυχτούν αμέσως λαθραίοι, θα καταζητηθούν και θα επαναπατριστούν.
  6. Η πρώτη άδεια που παίρνουν είναι 3 μήνες στο Κέντρο Υποδοχής. Μετά παίρνουν δεύτερη άδεια για άλλους 3 μήνες.
  7. Στους συνολικά 6 μήνες έχει διεκπεραιωθεί και κριθεί η υπόθεσή τους και ή επαναπατρίζονται ή τους δίνεται άδεια παραμονής και εργασίας για ένα έως τρία χρόνια.


Το σύστημα αυτό δεν είναι τέλειο και έχει πολλές τρύπες, αλλά, τουλάχιστον είναι σύστημα.

Στην Ελλάδα πιάνετε τα άκρα: ή τους έχετε σε απάνθρωπες συνθήκες στρατοπέδων συγκεντρώσεως όπου τους ξεχνάτε για χρόνια, σαν την Αμυγδαλέζα, και σας καταδικάζουν τα διεθνή δικαστήρια, ή, τώρα, τους αφήνετε τους ανθρώπους όλους στους δρόμους χωρίς προετοιμασία, χωρίς τίποτα. Καμία οράνωση, καμία φροντίδα ώστε να μην χρειαστούν οι άνθρωποι να κλέψουν για να επιζήσουν σε ξένο και άκρως ρατσιστικό τόπο (και Χρυσή Αυγή θα πάει για δεύτερο κόμμα ή για πρώτο;;;). Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι είναι να μαζεύουν τα πορτοκάλια που πέφτουν να σαπίσουν από την φαιδρά πορτοκαλέα...













Πρόσθεση 4/3/2015

Μπάχαλο2










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.