Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Μαγικά





Είμαστε ανώτεροι από τους Ευρωπαίους, φίλοι μου.
Το είπε ο Μίκης.





"Στην Αθήνα φτάνει την Πέμπτη η τεχνική ομάδα των θεσμών"

Αν έχει μείνει σοβαρός άνθρωπος σ' αυτόν τον τόπο, ας πει ότι η τεχνική ομάδα των θεσμών είναι ακριβώς οι ίδιες θέσεις υπαλλήλων με ακριβώς την ίδια λειτουργικότητα που ονομάζαμε "τρόικα" μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2015. Για όνομα οποιουδήποτε θεού πιστεύετε ή όχι, ας σταματήσουμε επί τέλους να μαλακιζόμαστε. Έχουμε γίνει περίγελο του κόσμου.

Και όταν μας εποπτεύουν εκτός Ελλάδος λέγονται "Brussels Group". Μα έχουμε ξεμωραθεί τελείως πλέον.

Τίποτα, τίποτα, μα τίποτα δεν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του από όλα όσα είχανε χάψει (ή προσευχόντουσαν) τόσοι Έλληνες ότι θα έκανε. Ούτε ένα (και οι καθαρίστριες άνεργες είναι ακόμα).

Το επίτευγμα της 25 Ιανουαρίου ήταν ότι η Ελλάδα έβγαλε από την καρέκλα του πρωθυπουργού ένα άτομο που ομολογουμένως ήταν μισητό, σαν άτομο, προσωπικά, από μία μεγάλη πλειοψηφία. Αλλά με τι κόστος.

Οι επόμενες εκλογές θα είναι πλέον απλές. Τότε, όταν γίνουν, αν και θα είναι βουλευτικές, η επιλογή θα είναι Σαμαράς και Ευρώ ή Τσίπρας και δραχμή. Και θα βγει πάλι ο Τσίπρας. Εκτός αν βγει "Τσίπρας που κάνει ότι έκανε ο Σαμαράς για να μείνουμε στο Ευρώ με χειρότερες συνθήκες αλλά χωρίς Σαμαρά". Σοφία ορθή λαού ακούσωμεν.



Είναι νύχτα και τ' αστέρια
μάτια σαν ορχήστρα μας κοιτάνε
και όλα μας τα χρόνια
σαν πληγές από μαστίγιο πονάνε

Είδα ανθρώπους σε τραπέζια
να τρώνε με δεκαοχτώ μασέλες
μα είδα και στην Αθήνα
τους Ευρωπαίους να φοράνε φουστανέλες



Εν τω μεταξύ, στην άλλη πίστα του τσίρκου,

«Εξ’ όσων εγώ γνωρίζω, το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων ετέθη κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στο Βερολίνο, στις 10 Φεβρουαρίου 2015, τόσο στην Κοινή Συνέντευξη Τύπου όσο και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Υπουργών, κατά τη διάρκεια της οποίας μάλιστα, ο κ. Κοτζιάς πρότεινε στον κ. Steinmeier τη σύσταση κοινής Ελληνογερμανικής Επιτροπής σοφών που θα εξετάσει όλες τις πλευρές του ζητήματος»

Επιτροπή σοφών. Σοφών.

Προτεινω να είναι τρεις. Three Wise Men, following the Star of SYRIZA, arriving on their camels, bringing US dollars.

Για την Ελληνογερμανική Επιτροπή σοφών, προτείνω τους εξής σοφούς: Τζιμ Κάρυ, Τζεφ Ντάνιελς, από τις ταινίες Dumb and Dumber, και τον Πήτερ Σέλλερς στον ρόλο του Dr. Strangelove του Κιούμπρικ. Τις σέσιονς της Eπιτροπής να τις σκηνοθετήσει ο Σπήλμπεργκ και να ονομαστούν Tsipras' List.

Αν υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που να πιστεύουν ότι όταν βρήκαμε τα οικονομικά σκούρα μετά από 70 χρόνια (εβδομήντα χρονια) μπορούμε να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις την λήξη της ισχύος των οποίων υπογράψαμε δύο φορές στα '50 και το '90, οι άνθρωποι αυτοί να μας εξηγήσουν γιατί δεν πρέπει όλοι η Ευρώπη, και η υφήλιος, να κρατάει την κοιλιά της γελώντας με αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Δεν νομίζω να έχει μείνει κυβέρνηση στην Ευρώπη που να μην σκέφτεται "άντε στο διάολο μαλάκες, βγάλτε όλοι τα πουκάμισα έξω κι άντε να διδάξετε ο ένας τον άλλον μεταξύ σας, και αδειάστε μας την γωνιά".



Στη Μακεδονία του παλιού καιρού
γνώρισα τη μάνα του Αλέξανδρου
στο φεγγάρι ψάχνει για μάγισσες
στ’ όνειρό της φέρνει τους Έλληνες



Δραχμούλα! περίμενε! Ερχόμαστε πιξ-λαξ!
Το καλοκαιράκι με τα μπάνια του λαού.




Τι βρωμάει;





υγ. Το 2007, αν έφερνα χίλια δολάρια από τις ΗΠΑ, είχα 650 Ευρώ. Σήμερα τα χίλια δολάρια είναι 975 Ευρώ. Έχει κανείς ιδεα τι σημαίνει αυτό, και που πάμε; Έχετε αγοράσει ποτέ χαρτί υγείας που να κοστίζει ένα εκατομμύριο δραχμές;

υγ2. Κάπου 60.000 άνθρωποι πήραν δάνεια σε Ελβετικά φράγκα με 1,5 φράγκα το Ευρώ, και τώρα ειναι 1:1 και λιγότερο. Δηλαδή, όποιος πήρε 100.000 Ευρώ το 2008, και πλήρωνε κανονικά τις δόσεις του, πες 50.000 Ευρώ, τώρα χρωστάει κάπου 140.000 Ευρώ.











2 σχόλια:

  1. Έφηβος γούσταπα πολύ ένα πάνκ τραγουδάκι. Τους ταιριάζει γάντι.

    Three Blind Mice,
    Three Blind Mice,
    See how they run,
    See how they run,
    They start a war to have some fun,
    Ruin our lives and off they run.
    Have you ever seen such a farce in your life?
    As three blind mice…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...three mice, blind and impotent.

      Χωρίς να ξεχνάμε: The Police: “De Do Do Do”
      “And when their eloquence escapes me
      Their logic ties me up and rapes me”

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.