Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ξύπνημα;












...και έτσι, η Ελλάδα εναποθέτει τις ελπίδες της σε έναν ποιητή του σοσιαλισμού και έναν καθηγητή πανεπιστημίου ενάντια κάθε υφιστάμενης λογικής και κατεστημένου. Το μοναδικό μας όπλο είναι ότι ο λαός νιώθει ελπίδα και αισθάνεται αξιοπρέπεια.

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος δεν ενέπνεαν εμπιστοσύνη στον λαό επειδή δεν αρέσουν σαν άνθρωποι για αυτό που είναι, ενώ ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης εμπνέουν ελπίδα επειδή λένε αυτά που αισθάνεται ο λαός, και ντύνονται ωραία. Λέτε να είναι τόσο απλό; στο παιδάκι δεν αρέσει ο αυστηρός δάσκαλος αλλά αγαπάει τον θείο που του δίνει καραμέλες;

Μίλησα σταθερά και καθαρά επί 3-4 χρόνια για τον Αλέξη Τσίπρα στον οποίον δεν έδινα καν κεφαλαία γράμματα για το όνομά του. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έκανα το καθήκον μου σαν γόνος αυτής της χώρας και υποστήριξα την εκλεγμένη κυβέρνησή της, και, έκανα το καθήκον μου σαν άνθρωπος αμφισβητώντας τον εαυτό μου με την παραδοχή ότι πιθανόν να έκανα λάθος. Αναγνώρισα και το οφθαλμοφανές, ότι ο κόσμος είχε βρει ελπίδα και αξιοπρέπεια, και, ότι γίνονται και θαύματα αραιά και που.

Ο Βαρουφάκης έχει δίκιο ότι αν δεν είσαι έτοιμος για ρήξη, τότε δεν υπάρχει διαπραγμάτευση. Τι κρατάει όμως στο διαπραγματευτικό του χέρι; την ελπίδα και την αξιοπρέπεια και την "ηθική"; Όποιος δεν κατανοεί ότι αυτό είναι η συνταγή της ρήξης, έχω μια γέφυρα να του πουλήσω σε τιμή ευκαιρίας (χωρίς τιμολόγιο).

Άραγε, θα μας ικανοποιήσει σαν λαό να πεινάσουμε με αξιοπρέπεια, και να θυμόμαστε τα τελευταία 4 χρόνια σαν παράδεισο που χάσαμε με το σπαθί μας; Αν ναι, τότε ας το κάνουμε και ας θυμάται ο κόσμος την Ελλάδα σαν εκείνη που πρώτη αντιστάθηκε κατά της Μέρκελ και του Σόιμπλε, καταθέτοντας λουλούδια στον τάφο μας της απομόνωσης όπου το μόνο που θα μας έχει μείνει θα είναι Rooms!Rooms! για τους τουρίστες στην τιμή ευκαιρίας του ενός εκατομμυρίου δραχμών (8 Ευρω) την βραδιά.

Άραγε, θα γίνει θαύμα και θα νικήσουμε στις Βρυξέλες;

Ούτε το ένα, ούτε το άλλο... Η αλήθεια, η πραγματικότητα, είναι πάντα στη μέση.

Όταν πέσει η σκόνη το μόνο που θα έχει σημασία θα είναι το αν θα είμαστε καλύτερα ή χειρότερα από το που ήμασταν στις 25 Ιανουαρίου του 2015.

Τι λέτε; θα είμαστε οικονομικά καλύτερα ή χειρότερα;

Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης ετοίμαζαν μία ευφυέστατη κωλοτούμπα που ούτε καν κωλοτούμπα θα μπορούσε να αποκαλεστεί... αλλά δεν φαίνεται να θέλουν να τους την δώσουν εκείνοι τους οποίους θα εξευτέλιζε, ούτε για τα μάτια.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.