Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ψάρια






Ο alexis®™ πολλαπλασιάζει τα καρβέλια και τα ψάριa
(ψάρια υπάρχουνε)







Έτσι, απλοϊκά: Ίσως το πρόβλημα να μην είναι ο δικομματισμός, ή ο πολυκομματισμός, ή όλοι οι κακοί ξένοι που κατατρέχουν την καημένη την Ελλαδίτσα. Ίσως το πρόβλημα να είναι ότι δεν έχουμε κόμματα πολιτικών πεποιθήσεων και διαχρονικών παρατάξεων αλλά κόμματα-οχήματα συγκεκριμένων ...αρχηγών.

Στην Ελλάδα δεν κάνει το κόμμα τον αρχηγό, αλλά ο αρχηγός το κόμμα.(βοηθούμενος από τις ενθουσιώδεις κραυγές του όχλου)

Η Νέα Δημοκρατία ήταν το όχημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, 1974, και απευθυνότανε σε όλους τους ψηφοφόρους που αισθανόντουσαν ασφαλείς "με τον Καραμανλή" και φοβόντουσαν όλους τους άλλους.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν το προσωπικό όχημα του Ανδρέα Παπανδρέου, 1974, και απευθυνότανε σε όλους τους ψηφοφόρους που αισθανόντουσαν ότι ποτέ δεν τους είχε δώσει κανείς φωνή. Ή λεφτά.

Με τους θανάτους του Καραμανλή και του Παπανδρέου, τα οχήματα των νεκρών ιδρυτών διατηρήθηκαν όσο ήταν δυνατόν από τους μνηστήρες εκάστου, παριστάνοντας την "παράταξη-μαγαζί", αλλά και τα δύο κόμματα-οχήματα τελικά εξέπνευσαν χρόνια τώρα. Στην θέση τους βρέθηκαν η Πολιτική Άνοιξη και το Βενιζελόκ, με τα παλαιά ονόματα αλλά καινούργια λογότυπα. Τώρα μπορούν να θεωρηθούν πλέον και τα δύο επισήμως νεκρά...

Όλα τα άλλα κομματάκια, κομματίδια και κόμματοι ήταν και είναι κι' αυτά στην πλειοψηφία τους προσωποπαγή οχήματα. Μην τα αναφέρουμε όλα και ξοδεύουμε ψηφιακό μελάνι.

Όλα; όχι όλα. Υπάρχουν δύο κόμματα στην Βουλή των Ελλήνων που αντιπροσωπεύουν παρατάξεις και νοοτροπίες αντί για πρόσωπα-αρχηγούς. Το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (4%-9%) και οι νεοναζί της ΧΑ (2%-...%). Το ΚΚΕ έφτασε και σε θέση τρίτου κόμματος, και για ένα φεγγάρι είχε μάλιστα συγκυβερνήσει πριν 23 χρόνια. Η ΧΑ έφτασε 4η θέση και λέγεται ότι έχει τώρα πιθανότητα, αν και μικρή, να έρθει τρίτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με την Αριστερά, και δη Ριζοσπαστική, αλλά, κάπου 68%+ των δεδηλωμένων ψηφοφόρων του τον ταυτίζουν με την Κεντροαριστερά (το περίπου 68% των ψηφοφόρων του αντιπροσωπεύει περίπου 22% του συνόλου του εκλογικού σώματος, άρα εκείνοι που το βλέπουν σαν Κεντροαριστερά είναι το έξτρα που πήρε πάνω από το φυσικό του 4%. Περίπου).

Και έτσι ένα κόμμα Αριστερών συνιστωσών του 4% μετουσιάστηκε από τους ψηφοφόρους σε προσωποπαγές κόμμα της Κεντροαριστεράς, του +/-30% (αφού πρώτα τους αφουγκράστηκε διορατικά ο τσίπρας και τους χαμογέλασε --ως άλλος Μουσολίνι ο οποίος, πριν την πορεία προς την Ρώμη την 28η Οκτωβρίου του 1922, ήταν μέγας σοσιαλιστής).

...μετά τις εκλογές,

Άραγε οι ψηφοφόροι θα κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει, πραγματικά, κεντροαριστερά;
ή...
θα μείνουν άναυδοι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει Ριζοσπαστική Αριστερά (με αυταρχισμό ακροδεξιάς), και γαμώ τις ρίζες;
(αντιπροσωπεύοντας το 4% με την ψήφο του 30%;)

...κι' αν τελικά την πατήσουνε και πάλι, οι ψηφόροι, θα βρούνε μετά άλλον να τους πουλάει φαντασίωση, ή θα ενηλικιωθεί επιτέλους η νεοελληνική Ελλάδα; ίδωμεν.


Σε κάθε περίπτωση, στην τελική, ψάρια υπάρχουνε, και πάντα θα υπάρχουνε. Να βρούμε και τα καρβέλια και μας κάθησε --αν όχι, θα φταίνε άλλοι, και ποτέ τα ψάρια.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.