Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Πυροτέχνημα










Κακά τα ψέματα, αλλά, έστω και με ευγένεια, ευρηματικότητα, κοινωνική επιδοκιμασία και θέσεις που φαίνονται να προσπίπτουν στην ηθική, ο τσαμπουκάς παραμένει τσαμπουκάς.

Καθώς περνάνε οι μέρες, η πιθανότητα να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα, η πιθανότητα να μην επιστρέψουμε στην δραχμή, η πιθανότητα να μην έρθουν για τον λαό χειρότερες, πολύ χειρότερες μέρες... οι πιθανότητες αυτές απομακρύνονται με την ταχύτητα με την οποία σβήνει ένα πυροτέχνημα αφού εκραγεί.

Αυτά που γίνονται, αυτά που είναι σε εξέλιξη, αρχίζουν να μοιάζουν περισσότερο με προετοιμασία για απομόνωση με αξιοπρέπεια, αλλά καλπάζοντα πληθωρισμό και απύθμενη κατρακύλα έναντι στο Ευρώ και το δολάριο (βλ. εισαγωγές/εξαγωγές), παρά σαν οβερτούρες προς θαυματουργή λύση των προβλημάτων μας όσον αφορά την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Στο τέλος, η αλήθεια αποδεικνύεται πάντα διαφορετική των αρχικών φαινομένων και ευχολογίων. Παραδείγματος χάριν, τα κάγκελα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη δεν τα έβγαλε η καινούργια κυβέρνηση δια του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, αλλά, την απομάκρυνσή των κάγκελων απο το Σύνταγνα αποφάσισε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο οποίος μετά την ορκωμοσία των υπουργών έδωσε την σχετική εντολή από μόνος του χωρίς συνεννόηση με την κυβέρνηση. Ο Πανούσης δεν είχε ιδέα και ρωτούσε ποιός το αποφάσισε.

Τα 7 δις της επόμενης δόσης, τώρα τα ξεχνάμε. θα τα βρούμε λέει αλλού. Ο Σόιμπλε μουλαρώνει και θέλει να στείλει Τρόικα για αξιολόγηση, μία συμβολική κίνηση (Τρόικα στον ΣΥΡΙΖΑ) πάνω στην οποία παίζεται όλο το παιγνίδι των εντυπώσεων, και η μετέπειτα πραγματικότητα.

Δυστυχώς, με καμία λογική πλέον δεν επιτυγχάνεται ούτε μία από τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα: μόνο με πραγματικό θαύμα και με την συνεργεία Αγγλίας και Γαλλίας. Όμως, τελικά, η Αγγλία απλά θα μας χρησιμοποιήσει για τους δικούς της σκοπούς εναντίων της ΕΕ και του Ευρώ, και η Γαλλία δύσκολα θα ξεφύγει από τον ρόλο της σαν τζουτζές της Γερμανίας. Τα "όνειρά μας" θα καταλήξουν υποχείρια άλλων εναντίων του Ευρώ και ης ΕΕ, και εις όφελος της Ρωσίας και του Πούτιν. Ετοιμαστείτε να τρώτε Ρωσικό ...χαβιάρι με κινέζικα ξυλάκια, με τις θερμές ευχαριστίες της Αγγλίας, την θλίψη της Γαλλίας και την ηθική υποστήριξη της Ισπανικής αντιπολίτευσης.











2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Κι εγώ τα αγαπάω, roubinakiM, πολύ :-)

      Την τελευταία εβδομάδα μόνο θετικά έγραφα, εντυπωσιασμένα, με ελπίδα. Ελπίδα έχω ακόμα, και είναι το μόνο που δεν μπορούν να μας πάρουνε. Και μετά από την τελευταία εβδομάδα αποδίδω στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη προσωπικά ένα μεγάλο καλό, το ότι, ότι και να γίνει, μας έδωσαν πέρα από ελπίδα, αξιοπρέπεια, και την γνώση ότι κυβερνώντες μπορούν να πουν τις λέξεις που είναι στην καρδιά μας και τον νου μας.

      Τελικά... η επιλογή ίσως να ήταν ανάμεσα στους λάθος ανθρώπους που κάνουν σωστά πράγματα ή στους σωστούς ανθρώπους που κάνουν λάθος πράγματα... Δύσκολη επιλογή.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.