Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ευθύνες











Οι Έλληνες αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να έρθουν αντιμέτωποι με ένα θέμα το οποίο συνειδητά επέμειναν επί δεκαετίες να αποφεύγουν: Την συλλογική και προσωπική τους ευθύνη για συμβάντα που δεν καθορίζονται από διαστημόπλοια και εξωγήινους αλλά από τους ίδιους.

Η ΑΝΕΚ θα πρέπει να λογοδοτήσει και να εξηγήσει γιατί είχαν στριμωχτεί 222 οχήματα και φορτηγά σε ένα πλοίο που χωρούσε λιγότερα από 200, γιατί φορτηγά με ελαιόλαδο έξυναν τις μεταλλικές οροφές που δεν χωρούσαν το ύψος τους, και γιατί απέπλευσε με γνωστά έξι σημεία που απαιτούσαν άμεση επισκευή.

Ο Γιωργάκης πρέπει να εξηγήσει γιατί διαλύει την παράταξη του μπαμπά του προσπαθώντας να μοιράσει το 5% των ψηφοφόρων που της απομένουν ανάμεσα σε δύο κόμματα. Ίσως βέβαια να προσπαθεί να δράσει ως εθνοσωτήρας ελπίζοντας να αποδυναμώσει τον αλέξη από 0,5% έως 2% που πιθανόν να ψηφίσουν το καινούργιο του κόμμα της παλιάς αλλαγής αντί το άλλο της τσαμπουκοειδούς νηπιακής αλλαγής. Μεγιά.

Ο αλέξης να εξηγήσει γιατί πρέπει να αλλάξουμε πορεία (όσο σωστή ή λάθος και να ήταν) την στιγμή που καλώς ή κακώς είχαμε φάει τον γάιδαρο, την μισή ουρά, και μας είχε μείνει η φούντα της ουράς.

Οι τρεις οδηγοί που προσέκρουσαν στο μπροστινό τους αυτοκίνητο στην Εθνική οδό να μας πουν αν άκουσαν ποτέ ότι στον δρόμο πρέπει να κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας, ή αν πιστεύουν ότι είναι τόσο οδηγάρες που δεν χρειάζεται να κρατάνε αποστάσεις, όπως σχεδόν όλοι οι συμπατριώτες τους.

Έτος μονού αριθμού πλησιάζει, 2015 (εγώ προτιμώ έτη ζυγού αριθμού -πάντα ήταν καλά). Ελπίζουμε η μονάδα να μην αντιπροσωπεύει εκτεταμένο μεσαίο δάκτυλο.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.