Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Πείνα





Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών





Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται...

Τίτλος: Διεθνής διάκριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Υπότιτλος: Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των καλύτερων οικονομικών σχολών.

Αρχή κειμένου: Κορυφαία ήταν η διάκριση που πέτυχε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που κατάφερε να μπει στις «Top Business School» με 4 αστέρια διάκρισης (σε σύνολο πέντε) μεταξύ των 1000 καλύτερων Βusiness Schools του κόσμου.

Συνέχεια κειμένου: Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο  κατέλαβε την 47η θέση μεταξύ των 241 καλύτερων Business Schools της Δυτικής Ευρώπης.

Και, παρακάτω: Τα κορυφαία 100 λαμβάνουν 5 αστέρια (φοίνικες) διάκρισης, τα επόμενα 200 λαμβάνουν 4 αστέρια, ενώ ακολουθούν τα υπόλοιπα.
Μιά στιγμή... Ρε, μας δουλεύετε, ή αυτοδουλεύεστε; Θέλετε να μιλήσουμε για την περίεργη αριθμητική και φαντασιώσεις, ή φαίνεται από μόνη της;

Τα νούμερα που δίνει η αρθρογράφος είναι λάθος ανάγνωση. Αχ, παιδί μου, κι εσύ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πήγες;

Κοίτα να δεις. Αυτά είναι τα σωστά νούμερα: Διάβασέ τα σωστά τουλάχιστον, που μπερδεύεσαι με απλά ποσοστά και λίστες. Αυτά είναι:


Παγκοσμίως: θέση 110 από 290, Τέσσερα αστέρια.
Από πάνω μας:
85 πανεπιστήμια 5 αστέρων, και,

24 πανεπιστήμια 4 αστέρων
.

Δυτική Ευρώπη: θέση  45 από 93. Τέσσερα αστέρια.
Από πάνω μας:

31 πανεπιστήμια 5 αστέρων, και,
13 πανεπιστήμια 4 αστέρων.



Σημ., 290 παγκοσμίως και 93 Δυτικής Ευρώπης είναι εκείνα, στην Λίστα με 5 και με 4 αστέρια (φοίνικες) Τα υπόλοιπα με λιγότερα αστέρια (φοίνικες) δεν τα μέτρησα
.


Αλλά, για νά 'χουμε καλό ρώτημα, μανάρια μου, ποιοί είναι εκείνοι που έδωσαν την "κορυφαία διεθνή διάκριση" του 110 από τους 290 και του 45 από 93; Μα, φυσικά ο πασίγνωστος οργανισμός Eduniversal. Τι; δεν τον έχετε ξανακούσει; Πως... είναι μιά λίστα κατάταξης πανεπιστημίων από την Γαλλική ιδιωτική εταιρεία συμβούλων και οργανισμού αξιολόγησης SMBG.

Έψαξα Forbes, Economist, Wall Street Journal και Financial Times αλλά η Ελλαδίτσα και το Πανεπιστήμιό της δεν αναφέρεται πουθενά. Φαίνεται ότι οι προαναφερθέντες δεν έχουν τα σοφά κριτήρια του Γαλλικού αυτού ιδιωτικού οργανισμού, όποιος και να είναι.

Είδες κορυφαία διάκριση που πήραμε φίλε μου! Τι θλιβερό να διαβάζει κανείς τίτλους και άρθρα φτιαγμένα από ανίδεους για να ονειρεύονται οι ανίδεοι.... και αυτό να αφορά μιά ολόκληρη χώρα, που η ψύχωσή της είναι κάποιος να την πάρει επί τέλους στα σοβαρά. Δεν υπάρχει θλιβερότερο πράγμα από φαντασιώσεις μεγαλείου και δη, βασισμένες σε μπούρδες...

Ρε γαμώτο, έλεος... θριαμβολογεί κανείς γιατί ένας άγνωστος ιδιωτικός οργανισμός έβγαλε το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για τις Οικονομικές επιστήμες, εκατοστό δέκατο από διακόσια ενενήντα; Πρέπει να έχετε πολύ ανάγκη. Ψυχολογικά.

Γιά καλύτερο βγάλανε της Κοπεγχάγης. Δεύτερο το Χάρβαρντ. Νορβηγία στο 26, Κέηπ Τάουν στο 34, Μελβούρνη στο 35, Στοκχόλμη 56, Πράγα 65, Τελ Αβίβ 67, Νέα Ζηλανδία 99... Αθήνα 110.

Τουλάχιστον η Νανυάνγκ και η Ιστανμπούλ έιναι από κάτω μας. Μπράβοοοοο! Και το Μπουένος Άιρες, και το πανεπιστήμιο της Χαβάης, από κάτω.

Πάντως, έτσι ρωτάω, αν τα κατάφερε η Δανία να έιναι πρώτη (στην συγκεκριμένη λίστα) γιατί όχι κι εμείς; Εμείς έχουμε και γύρο-πίτα. Οι Δανοί έχουνε;



Κάτι άλλο που έχουμε εμείς, στα πανεπιστήμιά μας, που δεν έχουνε στον Δυτικό κόσμο είναι οι πολιτικοποιημένοι αγώνες των ιντελεκτουέλ αδικημένων "φοιτητών"! Αγώνες για να αποφασίζουν οι αμόρφωτοι. Η πολιτικοποίηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι πλέον γνώρισμα των τριτοκοσμικών μπανανιών όπου οι φοιτητές, εν μέσω δικτατοριών και πλουτοκρατιών της δεκάρας, μορφώνονται με απεργίες, ψηφίσματα, καταλήψεις και τον εξευτελισμό των καθηγητών τους, εκτός αν οι καθηγητές είναι μαζί τους στα ...οδοφράγματα του φραπεδάδικου. Δεν είναι πια ούτε 1968 ούτε 1973: 2014 έχουμε, με iPhone. Γι αυτό δεν το έχουν το γνώρισμα αυτό οι από πάνω μας στις λίστες: γιατί ο Δυτικός κόσμος δεν είναι μπανανίες της ψευτο-κουλτούρας και της υποκρισίας του μαμόθρευτου...

Στο Χάρβαρντ Μοίζνες Σκούλ πληρώνουνε πάνω από 300.000 συνολικά να το πάρουνε. Γι' αυτό και σέβονται τους χώρους τους. Εσείς μανάρια μου που τό 'χετε τζάμπα το μάθημα, ούτε την αίθουσα του μαθήματος δεν ξέρετε να σέβεστε, όσον αφορά την καθαριότητα τουλάχιστον, και θέλετε και τα ρέστα. Ξέρετε πόσα είναι τα ρέστα από το τζάμπα; μηδέν. Εφτά, οχτώ χρόνια για να βγάλετε δίπλωμα τεσσάρων, πέντε ετών και θέλετε και λίστες κορυφαίων διακρίσεων; πάρτε τα να μη σας τα χρωστάει η Δύση...



Αντί να μαλακίζεστε, κύριοι και κυρίες αρθρογράφοι στο Βήμα, κραυγάζοντας για "κορυφαίες διακρήσεις", τρομάρα σας, και να περνάτε και τους αναγνώστες σας για μαλάκες (εντάξει, είμαστε, αλλά δεν είναι ευγενικό να το προϋποθέτετε), δεν γράφετε καλύτερα κάποιο άρθρο για, φερ' ειπείν, το διεθνές αίσχος της θέσης της γυναίκας στην Ελληνική "Δυτική" οικονομία αλλά και κοινωνία, και παιδεία;

Δεν γράφετε καλύτερα για το πως οι γυναίκες στην Ελλάδα όχι μόνο έχουν κάπου 60% ανεργεία, αλλά όταν έχουν δουλειά πρέπει να υποφέρουν το πως τους φέρονται στον χώρο εργασίας τα αρσενικά της φυλής, με το αρσενικό-ελληνικό κόμπλεξ ανωτερότητας που τους έδωσε η μαμά; Γυναίκες μεγαλωμένες σε μία κοινωνία που ακόμα τις διδάσκει πως είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες, ίσως και χαμηλώτερης νοημοσύνης από τα αρσενικά. Πρώτα πρέπει να αλλάξουνε πολλά πράγματα στην ανατολίτικη, Τούρκικη ψυχή του αραβοέλληνα, που χάβει χωρίς έρευνα ότι κοτσάνα του πετάξουνε, και μετά να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε αν το Πανεπιστήμιο των Αθηνών έπιασε το Χάρβαρντ Μπίζνες Σκούλ, ή, αν ακόμα ...αγωνίζεται.











2 σχόλια:

  1. Όταν εγώ λέω ότι γράφω τις στατιστικές και τα νούμερα εκεί που δεν γράφει το μελάνι, με κοροιδεύουν.
    Αν δεν βουτήξεις τα μούτρα σου μέσα στα σ...τά δεν μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται στην πραγματικότητα.

    Ειδικά η τελευταία σου παράγραφος με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Τζων Μπόη, η τελευταία παράγραφος ήταν η ανάρτηση που ήθελα να κάνω σήμερα. Αλλά όταν κατά σύπτωση διάβασα το άρθρο στο Βήμα για την... κορυφαία διάκριση, σκέφτηκα την πρό-τελευταία παράγραφο, και μετά ήρθαν τα παραπάνω αυθόρμητα. Και κατέληξαν, όπως "έπρεπε" στην τελευταία παράγραφο. Συμφωνούμε πράγματι!

      Και τώρα μου έβαλες την ιδέα ανάρτησης ως προς το τι σημασία και χρήση έχει η οποιαδήποτε στατιστκή. Αν και το θέμα το πλησιέστερο στην καρδιά μου είναι το θέμα της τελευταίας παραγράφου...

      Καλή Κυριακή :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.