Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ξεκινάμε






Πάει κι αυτό... ξεκινήσαμε.
Το πρώτο συμβούλιο όπου εκδόθηκαν οι διαταγές του ποιός κάνει τι σε ποιόν και γιατί.






Η διοίκηση:

Λουίτζι:
Δήμαρχος, με όλες τις υπόλοιπες αρμοδιότητες και,
ιδιαίτερα υπεύθυνος για υποθέσεις του χωριού Πόρτικο.

Κλαούντια:
Αντιδήμαρχος, και υπεύθυνη για Σχολεία, Οικονιμικές δραστηριότητες,
Συναλλαγές με είδικές οργανώσεις, Προγράμματα νεολαίας και,
ιδιαίτερα υπεύθυνη για υποθέσεις του χωριού Μποκόνι.

Δημήτρης:
Ελεγκτής, και υπεύθυνος για Πληροφορική, Τεχνολογία, Επικοινωνίες, Διαφάνεια του Δημαρχείου προς τους πολίτες, Μετανάστευση, Αφομοίωση μεταναστών,
Θέματα πολιτισμού και τέχνης, και,
ιδιαίτερα υπεύθυνος για υποθέσεις του χωριού Σαν Μπενεντέτο ιν Άλπε.



Το συμβούλιο:
Από αριστερά:
Ρομπέρτα, Φλοριάνα, Κλαούντια, Μάορο, Σάρα, Λουίτζι, Δημήτρης, Κρίστιαν,
και η αντιπολίτευση: Σάβιο, Βινσένσο, Κάτια




Ξέρεις ότι κάτι πάει καλά όταν ο Δήμαρχος δέχεται να φορέσει την κορδέλα του μόνο για 13 δευτερόλεπτα, ίσα-ίσα να παρθεί η φωτογραφία για τις εφημερίδες κάτω από την επιμονή του δημοσιογράφου, και όταν γίνονται συναντήσεις και συμβούλια, αντί να κάθετε στην καρέκλα του Δημάρχου στην κεφαλή του τραπεζιού, κάθεται ανάμεσά μας όπου τύχει στο τραπέζι.



















Η πρώτη διαταγή που έβγαλα είναι να μπουν πινακίδες νόμου, με το όνομά μου σαν υπεύθυνο, για το ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ (με ποινές μεγάλων προστίμων) στο εστιατόριο του Ξενώνα με τους φίλους μας τους πρόσφυγες. Οι φίλοι μας βγαίνουν έξω να καπνίσουν. Δεν χρειάζονται πινακίδες εκείνοι. Οι πινακίδες είναι για τα άτομα που πληρώνονται να προσέχουν τον Ξενώνα και τους καλεσμένους μας, και καπνίζουνε σαν φουγάρα μέσα στο εστιατόριο όλη την μέρα. Αν οι πινακίδες δεν επιτελέσουν τον προορισμό τους θα κανονίσω τα έξοδα να φέρουμε τον Τζων Μπόη ένα πρωινό να τους πει δυό λογάκια.

Η δεύτερή μου πράξη ήταν πολύ πρωτότυπη! Έφτιαξα φόρμες στα Ιταλικά και στα Αγγλικά που γράφουν τα κατά τον Ευρωπαϊκό νόμο δικαιώματα και υποχρεώσεις των προσφύγων, ώστε να τους τα μοιράσουμε να τα διαβάσουνε. Πρωτοτυπίες φίλε μου, έ;;;

Στην τρίτη πράξη μου θα δώσετε ρέστα: Έκανα μερικούς τρομερά πολύπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς με τις ώρες που το παιδί ανοίγει το Τουριστικό Κέντρο Επισκεπτών, τις διαίρεσα μεσα στις 7.000 που θα του δώσουμε, και ανακάλυψα ότι δίνει στον εαυτό ου 24 Ευρώ την ώρα, ανοίγοντας ελάχιστα. Λέω να ανοίγει περισσότερο χρόνο και να κατέβει στα 14 την ώρα για τα ίδια λεφτά. Θα τσεκάρω τους υπολογισμούς μου και με τον Στήβεν Χώκινγκ.

Για τέταρτο, θα ανοίξω μια θυρίδα του Δημαρχείου στο χωριό μας ώστε οι ηλικιωμένοι να μην χρειάζεται να τρέχουν 12 χιλιόμετρα για μια σφραγίδα ή μια υπογραφή.



ΥΓ. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για μένα όσον αφορά τις ώρες στο Δημαρχείο που δεν μπορώ να καπνίσω. Έχω φέρει από την Αμερική ταμπάκο σε σακούλες (σαν σακουλίτσες τσαγιού) που μπαίνουν στο στόμα και χαμογελάς κατά όλη την διάρκεια του μίτινγκ.













6 σχόλια:

  1. συγχαρητήρια!
    καλή αρχή.
    την πιο άρτια ενημέρωση και τεχνολογική υποστήριξη θα έχει ο δήμος σας. για να μην πω για τη διαφήμιση της περιοχής που έχεις ήδη κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Ρία μου :-)
      Θα κάνουμε ότι μπορούμε, και μια που είχε γίνει μηδέν για πέντε χρόνια, ότι κάνουμε θα είναι κάτι...
      Έρχεται κάποια στιγμή η ώρα που τα λόγια πρέπει να γίνονται πράξεις, για τον καθένα. Και ακόμα και σε ένα μικρό χωριό, ίσως ιδίως σε ένα μικρό χωριό, γράφονται ανελέητα όλα για να τα κρίνει η ιστορία του τόπου αργότερα...

      Διαγραφή
  2. Όπως βλέπω συγκροτηθήκατε σε….. σώμα (που λέμε και στην πατρίδα μας)
    Ωραίο…. σώμα,πάντως.
    Έχει και τον αυθορμητισμό των νέων και την σοφία της μέσης ηλικίας.
    Με τέτοια σύνθεση είμαι σίγουρη ότι θα φέρεται νέα πνοή στον τόπο σας.
    Να είσαι καλά και καλό ξεκίνημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορμάρα! Έχουμε σώμα από 21 ετών έως 67 ετών! Ήμουνα τόσο χαρούμενος και αισιόδοξος που είχαμε στο ψηφοδέλτιο και ανθρώπους 21, 29 και τριαντακάτι, που, πίσω από το παραβάν, παρά λίγο να ψηφίσω τα παιδιά αντί για μένα! Χωρίς καλαμπούρι, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, και καινούργιο στον τόπο εδώ.

      Από το στόμα σου και στου Δήμου το αυτί --γιατί δεν είναι μυστικό ότι κάμποσοι του Δήμου είναι πολύ τσαντισμένοι που όχι μόνο λειτούργησε η Δημοκρατία, αλλά κόπηκαν εκείνοι που πίστευαν το Δημαρχείο κληρονομικό τους δικαίωμα... Και, ενώ το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ευτυχές τέλος, στην πραγματικότητα δεν βρισκόμαστε παρά μόνο στην αρχή...

      Σ' ευχαριστώ xristin!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.