Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Φαινόμενα













Ο τσίπρας ηγείται του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μια ενότητα γεννημένη στην πολυφωνία. Επίσης ηγείται της Ιταλικής Λίστας των Ευρωεκλογών "Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα". Οι Έλληνες ψηφοφόροι του γαργαλιούνται εύθυμα και με περηφάνια περισσή από το γεγονός ότι ο αγαπητός ηγέτης έχει βούλα επικύρωσης από την γειτονική χώρα Ούνα Φάτσα Ούνα Ράτσα. Οι Ιταλοί ψηφοφόροι που του κάθονται γαργαλιούνται από το γεγονός του ότι έρχεται από το εξωτερικό και δη την Μπέλα Γκρέτσια.

Ποιός όμως είναι ο Πρόεδρος του (πολυφωνικού) Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, και ποιός είναι ο ηγέτης της Άλλης Ευρώπης με τον Τσίπρα; και που, εκεί ανάμεσα, βρίσκεται ο άνθρωπος που λέγεται αλέξης τσίπρας; (μιά που, κατά περίεργο τρόπο, η Ελληνική του ενσάρκωση αντιτίθεται της Ιταλικής και η Ιταλική της Ελληνικής)

Η Ιταλική του ενσάρκωση είναι σίγουρα περισσότερο ειλικρινής γιατί είναι προσωποπαγής, τόσο, ώστε το όνομα του ηγέτη βρίσκεται στην ονομασία της Λίστας (σαν να λέγαμε Νέα Δημοκρατία Κωνσταντίνου Καραμανλή, ή ΠΑπανδρέου ΣΟσιαλιστικό Κίνημα): μια ονομασία που είναι η ίδια ένα σύνθημα το οποίο προωθεί και αναδεικνύει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο-ηγέτη (θα ήθελε). Η Ελληνική του ενσάρκωση δημιουργήθηκε σε έναν συνασπισμό πολυφωνίας όπου ένα χρόνο τώρα προσπαθεί να ηγηθεί σε προσωποπαγές επίπεδο της πολυφωνίας μετατρέποντάς την σε προσωπικό όχημα (όπως κάθε Ελληνικό κόμμα δικομματισμού).

Αναρωτιέμαι πόσοι καταλαβαίνουν πόσο μάρκετινγκ και σκεπτικό έχει πέσει στις ανά τόπο και στιγμή παρουσιάσεις του προϊόντος "τσίπρας".

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο Ελληνικός λαός έδινε 3% στην πολυφωνία, αυτό το μετέτρεψε σε 26% προς το πρόσωπο του τσίπρα, και, η ειρωνεία θα είναι αν τα αποτελέσματα στην Ιταλία δώσουν στο πρόσωπο το 3% επικυρώνοντας έτσι το γεγονός ότι είτε ως συνασπισμός είτε ως άτομο ο τσίπρας ανήκει στο κάτω του 5%. Και, ότι τα έξτρα 23% στην Ελλάδα προέρχονται από αντίδραση εκείνων που δεν ενδιαφέρονται ποιόν θα ψηφίσουν, φτάνει να τιμωρήσουν εκείνους που σταμάτησαν να τους δίνουν δανεική ζωή και κότα (Πως τόλμησαν να τους κόψουνε το γλέντι αφού λεφτά υπάρχουνε!).
Γλιστρώντας μέσα στο Ιταλικό σκηνικό ο τσίπρας κατάφερε να αφήσει την μόνιμη εντύπωση (σε μερικούς) ότι έγινε δεκτός από την Ευρώπη, και την ίδια στιγμή σιγουρεύτηκε ότι το μελλοντικό του επάγγελμα θα είναι μόνιμα αντιπολίτευση του τσαμπουκά ή και περιθωριακός τσαμπουκάς. Έχει διαφορά ο ένας τσαμπουκάς από τον άλλον, αλλά, και τα δύο είδη προεξοφλούν ότι ποτέ δεν θα του επιβληθεί να παραδώσει έργα αντί μόνο για πάρλα.

Η πολιτική είναι η πραγματικότητα και το Χόλυγουντ τα όνειρα που μας βοηθάνε να επιβιώσουμε την καθημερινότητα. Είναι πλέον καιρός έξω από τα γραφεία της πολυφωνίας να αναρτήσουν την μεγάλη επιγραφή Τ Σ Ι Π Ρ Α Σ Γ Ο Υ Ν Τ.







Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα ιδρύθηκε 5 Μαρτίου 2014 στην Ρώμη από μερικούς Ιταλούς ιντελεκτουέλ.
Η συμμαχία που υποστηρίζει την Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα αποτελείται από:
- Αριστερή Οικολογική Ελευθερία,
- Κομουνιστικό Αναθεμελιωτικό Κόμμα,
- Συνεργείες, κινήματα και προσωπικότητες από την πολιτική κοινότητα,
και διάφορα μικρά κόμματα όπως:
- Δράση
- Αθεϊστική Δημοκρατία
- Ανεξάρτητη Δημοκρατία για την Σαρδηνία
- Εργατικό κόμμα
- Πειρατικό κόμμα
- Πράσινοι του Νότιου Τυρόλου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.