Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Καλλιστεία











Κάποια στιγμή τους επόμενους 26 μήνες θα γίνουν εθνικές εκλογές και ο νικητής θα είναι ή το ΣΥΡΙΖΑ ή, η ΝΔ. Αντιπολίτευση θα είναι το ένα από τα δύο που ήρθε δεύτερο. Το τρίτο κόμμα παίζεται. Μάλλον δεν μας έρχεται στο μυαλό για τρίτο κόμμαι το ΚΚΕ, ούτε η ΧΑ, ούτε οι 58, και, μάλλον σίγουρα ούτε η ΔΑ ούτε οι καμένοι ούτε οι ανέλ, αλλά, τότε ποιό; Ένα από αυτά θα πρέπει να είναι! Α! ξέχασα να αναφέρω και το ΠΑΣΟΚ! Υπάρχουν κι εκείνοι. Τέλος πάντων, το κόμμα που θα έρθει τρίτο, και εκείνο που θα έρθει τέταρτο θα είναι τα πιο σημαντικά κόμματα των επόμενων εκλογών γιατί θα καθορίσουν την συνεργασία που θα κυβερνήσει με το ένα από τα δύο δημοφιλέστερα.

Ο μόνος λόγος να ασχολούμαστε με την ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν για να πεισθούν αρκετοί να δώσουν αυτοδυναμία σε ένα από τα δύο. Αυτοδυναμία αυτή την στιγμή είναι μάλλον όνειρο θερινής νυχτός (εν μέσω διακοπών για χειμερινά σπορ), άρα, το να ασχολείται ο κόσμος με ένα από αυτά τα δύο είναι μάλλον χάσιμο χρόνου.

Ας αφήσουμε λοιπόν την ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ να τρέχουνε, κι ας ανησυχήσουμε για το ποιός θα βγει τρίτος και τέταρτος.

Είναι δυνατόν άραγε με δεύτερη την ΝΔ να δημιουργηθεί συνεργασία πλειοψηφίας μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και κάποιου άλλου, και να μείνει παρθένα ο ΣΥΡΙΖΑ και πρώτος να βγει; Βέβαια είναι δυνατόν, αλλά τέτοια σκέψη είναι βαρετή και η ανάρτηση θα έκλεινε πρώιμα εδώ. Οπότε ας την αφήσουμε για να γράψω κι' άλλο.

Βγήκε κάποιος, συνεργάστηκε, και μπήκε στο Μέγαρο. Ωραία. Τώρα, τι θα κάνει;

Έναν από δύο δρόμους έχει μπροστά του. Τον δρόμο του "Υπάρχουν Χρέη", και τον δρόμο του "Δεν Υπάρχουν Λεφτά". Τον δρόμο του "Λεφτά Υπάρχουνε" δεν τον αναφέρω γιατί δεν είναι δρόμος, είναι πλατεία, και είναι ανοιχτή μόνο πριν τις εκλογές. Μετά τις εκλογές η πρόσβαση στην πλατεία "Λεφτά Υπάρχουνε" απαγορεύεται και η πορεία κίνησης εκτρέπεται ή προς τα αριστερά ("Δεν Υπάρχουν Λεφτά"), ή προς τα δεξιά ("Υπάρχουν Χρέη").

Η οδός "Υπάρχουν Χρέη", οδηγεί σε ενέργειες αποπληρωμής των χρεών, οπότε γυρνάμε εδώ που είμαστε σήμερα, οι εκλογές δεν άλλαξαν τίποτα και η ανάρτηση γίνεται βαρετή και κλείνει.

Η οδός "Δεν Υπάρχουν Λεφτά", οδηγεί σε ενέργειες εξεύρεσης χρημάτων, άρα είναι η πιο ενδιαφέρουσα. Χρήματα στην οικονομία, την υποδομή, την παραγωγή, κλπ., δεν υπάρχουν όσες ενέργειες αυτοϊκανοποίησης να επιχειρήσει κανείς. Ούτε κατά φαντασία. Ούτε η Μαίρη Πόπινς δεν μπορεί να τα βγάλει από την βαλιτσούλα της. Ο μόνος τρόπος να βρεθούνε λεφτά είναι να σκαρφιστεί κάποιος κάποιον τρόπο που να μειώνει κατά το 75%, ή κατά το 100%, τα χρέη.

Το ποιός θα είναι ο τρόπος με τον οποίον θα μειωθούν ή θα μηδενιστούν τα χρέη δεν έχει καμία σημασία μπροστά στο πως θα αντιδράσουν εκείνοι που κρατάν τα χρέη τα οποία θα μειώσουμε ή θα μηδενίσουμε. Πως λέτε να αντιδράσουν;

Δεν χρειάζεται να αντιδράσουν. Αυτόματα κλείνουν οι κάνουλες χρηματοδότησης από μόνες τους όταν δεν πληρώσουμε μια δόση, αναγκαζόμαστε να βγούμε από το Ευρώ όταν έχουν κλείσει όλες οι πόρτες (για να μην πάθουμε ασφυξία), το κόστος εισαγωγών γίνεται απόλυτα απαγορευτικό, και η Ελλάδα αναγκάζεται να ζει με αυτά που παράγει η ίδια, κλείνοντας τα σύνορά της.

Εφ' όσον λοιπόν το ΠΑΣΟΚ είναι μάλλον δεδομένο ότι θα συνεργαστεί με όποιον και να βγει, η ερώτηση σήμερα με το μεγαλύτερο (αν όχι μοναδικό) ενδιαφέρον, και η ερώτηση της οποίας η απάντηση θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας τα επόμενα 100 χρόνια, είναι: Ποιό θα είναι το τέταρτο κόμμα που θα βγει με ποσοστά επιπέδου συνεργασίας, εκτός του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ε; Ποιό;

Βέβαια μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εκπλήξει, και από το προεκλογικά απαραίτητο "Λεφτά Υπάρχουν" που οδηγεί στο μετεκλογικά αναγκαίο της αριστεράς "Λεφτά Δεν Υπάρχουν", να το γυρίσει στο μετεκλογικά αναγκαίο της δεξιάς "Χρέη Υπάρχουν", οπότε το μόνο που θα αλλάξει από σήμερα θα είναι το αν θα είναι θυμωμένοι οι δεξιοί αντί να είναι θυμωμένοι οι αριστεροί, ή να θυμώσουν και οι αριστεροί και οι δεξιοί (χώρια βέβαια οι μεν από τους δε, πάντα), αλλά, αυτό είναι άλλη ανάρτηση...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι Καγιέν και πετρέλαιο θέρμανσης, όπως και βενζίνη, (ή, παιδεία) δεν θα υπάρχουν ότι και να γίνει.




υγ. Τώρα σκέφτηκα και προσθέτω ότι υπάρχει και η εκδοχή να σβήσουμε τα χρέη και να συνεχίσουνε να μας πληρώνουνε για να μας κρατήσουν στο Ευρώ να μη μας χάσουνε. Είναι και αυτό μια πιθανότητα.

υγ2. Και τώρα, πρόσεξα ότι στην φωτογραφία της ανάρτησης είναι όλοι οι υποψήφιοι. Από αριστερά προς δεξιά, Ανελ, ΠΑΣΟΚ, Σαμαράς, τσίπρας, Καμένος, ΚΚΕ και Φώτης. Πίσω σειρά η ΧιονΑτη περιστοιχισμένη από τους υπόλοιπους (μπροστά-μπροστά οι ψηφοφόροι)...











2 σχόλια:

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.