Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Post






Ένας Libertarian άνθρωπος, μπροστά από τον Λευκό Οίκο.
"Ανακαλέστε την Πραγματικότητα"
(...πως μεταφράζεται αυτό... κάτι σαν "δεν μου αρέσει η πραγματικότητα, ακυρώστε την")





Η εφημερίδα Washington Post, που απεκάλυψε και ξετύλιξε το σκάνδαλο του Watergate το 1972-1974 οδηγώντας στην παραίτηση του Νίξον, είναι από τις ελάχιστες έγκυρες εφημερίδες που έχουν μείνει στον κόσμο, μαζί με τους New York Times.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου μαραμένα "παιδάκια" χρησιμοποιούν ονόματα δημοσιογράφων της Αυγής στα μπλογκ τους ως "έγκυρη και αντικειμενική βιβλιογραφία", στην Αμερική, μια έγκυρη εφημερίδα σαν την Washington Post δημόσια ανακοινώνει ότι υποστηρίζει τον άλφα ή τον βήτα πολιτικό, σε συγκεκριμένα παράθυρα του χρόνου της Ιστορίας και για συγκεκριμένα θέματα. Το επίτευγμα είναι ότι ενώ η εφημερίδα ανακοινώνει με ειλικρίνεια ότι υποστηρίζει, ας πούμε τον Ομπάμα αντί τον Ρόμνι, οι αναγνώστες της εφημερίδας είναι εκείνοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι που αποφασίζουν, μέρα με την μέρα, χρόνο με τον χρόνο, ότι η δημοσιογραφία της εφημερίδας είναι επαγγελματική και αντικειμενική (σε αντίθεση με τους αγράμματους που παριστάνουν τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα και δεν ξέρουν καν πως να παραπέμψουν σε πηγές τα γεγονότα που παραθέτουν λειψά, υποκειμενικά και εκτός πλαισίου -στην Ελλάδα είσαι δημοσιογράφος αν ξέρεις τις λέξεις: "τόνισε¨, "υπογράμισε", "σημείωσε", και μερικές άλλες).

Οι εφημερίδες γενικά στις ΗΠΑ έχουν πάρει το μέρος του Ομπάμα, ή απλά έχουν αρθρογραφήσει περί της ανευθυνότητας των Ρεπουμπλικάνων και την απαγωγή του κόμματος από τα άκρα της δεξιάς.

Το Post, πρόσφατα δημοσίευσε μερικά πολύ καλά κομμάτια τα οποία είναι πέρα αμφισβήτησης ως προς την πτώση, ή τουλάχιστον ριζική αλλαγή, στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.

Παραθέτει, στο σύνολο των δημοσιευμάτων, μια καλή απάντηση στα ανεύθυνα, χαζοχαρούμενα παιδάκια που υποστηρίζουν ότι το κλείσιμο της κυβέρνησης δεν έβλαψε την Αμερική και ότι μια τεχνητή χρεοκοπία και προσωρινή στάση πληρωμών δεν θα ήταν και τόσο σπουδαίο πράμα.

Αυτά τα μαλακισμένα βέβαια θα απαντήσουν ότι η Washington Post φαίνεται Δημοκρατικών τάσεων, άρα δεν δίνουν σημασία. Όμως, φαίνεται πως ξεχνάνε ότι ο καινούργιος ιδιοκτήτης της Washington Post είναι ο ιδιοκτήτης της amazon.com, Τζεφ Μπέζος, ανεπίσημα δεδηλωμένος Libertarian (alleged)
:-)
Απλά, ο κύριος Μπέζος είναι ένα εξαιρετικό και θετικό παράδειγμα Libertarian γιατί διαθέτει κάτι πολύ σπάνιο και πολύ χρήσιμο: Μυαλό.

Την εφημερίδα δεν την αγόρασε η amazon.com αλλά ο κύριος Μπέζος, προσωπικά. Και, ενώ ως ιδιοκτήτης της amazon κανέναν δεν ενδιέφεραν οι πολιτικές του απόψεις, ως ιδιοκτήτης μιας από τις πιο έγκυρες εφημερίδες του κόσμου που μπορούν να διαμορφώνουν το πολιτικό τοπίο, οι πολιτικές του απόψεις δεν είναι απλά κεντρικό θέμα αλλά έχει υποχρέωση να τις θέσει επί τάπητος.

Μην ξεχνάμε πως όταν το 1976 ο Ρούπερτ Μέρντοχ αγόρασε την εφημερίδα New York Post, διαβεβαίωσε το προσωπικό της εφημερίδας ότι θα διατηρούσε την ακεραιότητα του χαρακτήρα της εφημερίδας. Όμως όλοι ξέρουμε τι έκανε στο τέλος: Η New York Post είναι σήμερα μια φυλλάδα. Αυτό συνιστά μια μεγάλη πρόκληση για την εγκυρότητα των Libertarian. Αν η Εφημερίδα Washington Post σε καμιά δεκαετία έχει καταντήσει φυλλάδα, το σκεπτικό των Libertarians θα έχει υποφέρει αποφασιστικό τραυματισμό της εγκυρότητάς του.

Άλλωστε είναι οι Libertarians εκείνοι οι οποίοι λένε πως η σωστή, αντικειμενική και πλουραλική πληροφόρηση είναι το σημαντικότερο συστατικό της ελεύθερης και λειτουργούσας δημοκρατίας. Το τι θα κάνει ο Μπέζος με το Washington Post είναι το μεγάλο τεστ, στα ερχόμενα χρόνια, του αν οι Libertarians συμπεριλαμβάνουν και μια πτέρυγα με υπολογίσιμη δύναμη διανόησης, ή αν αποτελούνται μόνο από ένα μάτσο πλούσια, λευκά παιδάκια που θέλουν να μην πληρώνουν φόρους καθώς αυτοϊκανοποιούνται κοιτάζοντας φωτογραφίες της Άυν Ραντ (αυτό δηλαδή που είναι προφανές μέχρι τώρα).

Για την ώρα είναι ενδιαφέρον ότι ο Τζεφ Μπέζος ανήκει σε μια ομάδα που προσέφερε έξι εκατομμύρια δολάρια στον οίκο ιατρικής περίθαλψης Qliance, που έκανε το καλό του όνομα παρακάμπτοντας ιατρική ασφάλιση και πιστεύοντας ότι 40% του κόστους περίθαλψης στις ΗΠΑ μασιέται (χλαπακώνεται) από τους ασφαλιστές (κερδοσκόπους εις βάρος της οικονομίας). Αυτή ήταν μια δωρεά η οποία θέτει τον Μπέζος σαφώς, αν όχι εμμέσως, στην πλευρά σκεπτικού της Obamacare.

Πράγμα που σημαίνει ότι, αν κάτι συμβαίνει ανάμεσα στα αυτιά σου και ο χώρος εκείνος δεν είναι κενός, μπορείς να υποστηρίξεις τον Νόμο Προσιτής Περίθαλψης, ή/και τις αρχές στις οποίες βασίζεται, και συγχρόνως να είσαι Libertarian.

Βλέπεις, μικρό μου λευκό, ευκατάστατο αγοράκι με την ιδιωτική παιδεία και ασφάλιση, έχεις επιλογές μπροστά σου κάθε μέρα, και έχεις την επιλογή μπροστά σου και τώρα: μπορείς να επιλέξεις να συλλογιστείς, ή μπορείς να επιλέξεις να παραμείνεις ένας μαλάκας.


~~~









Δημοσκόπηση: Μεγάλη ζημίωση των Ρεπουμπλικάνων μετά από το κλείσιμο της κυβέρνησης και πλατιά δυσαρέσκεια με την κυβέρνηση
Έξω από την συντηρητική φούσκα, οι Ρεπουμπλικάνοι υποφέρουν επική ζημιά
Ο Ραντ Πωλ δεν είναι νομοθέτης
Επιχειρήσεις υποστήριξαν τους Ρεπουμπλικάνους που έκαναν στροφή ενάντια στις προσδοκίες, προς την χρεοκοπία.
Συνταγή για να διορθωθούν τα (ηλεκρτονικά) προβλήματα τηε Obamacare
(ed. Τουλάχιστον στην Αμερική ο Πρόεδρος βγαίνει και λέει ότι τα προβλήματα διορθώνονται το ταχύτερο. Βγήκε κανεις από το taxisnet να παραδεχτεί, απλά, ότι υπάρχει καν πρόβλημα;)
Βάζοντας τους Ρεπουμπλικάνους στην γραμμή.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.