Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ακροβασίες









Τι ανησύχησε τον τσίπρα περισσότερο; ότι οι πατρόνοι του στην Γερμανία έχασαν 25% της δύναμής τους, ή ότι φαντάστηκε για μια στιγμή την πιθανότητα να γίνει το ίδιο και μ' εκείνον στις επόμενες εκλογές εδώ; χτύπησε το ξυπνητήρι; Αμ' αυτά παθαίνεις όταν πας να κάνεις κόμμα από τις συνιστώσες και σου βγαίνει κώμα.

Το βρήκε όμως, τέτοιο ξουράφι που είναι: νίκησε η Μέρκελ αλλά όχι η πολιτική της, λέει. Τι λε-ρε-μεγάλε; Για ξαναπέστο πιο σιγά μπας και το πιάσουμε τη δεύτερη φορά;

Ά! ανέβηκε λέει το κόμμα που θέλει την Γερμανία εκτός Ευρώ, έπεσε το άλλο κόμμα λίγο, και η Μέρκελ έπεισε τους Γερμανούς ότι δεν φταίει η πολιτική της για την κρίση, άρα, έχασε η πολιτική της αλλά κέρδισε η ίδια. Αυτό είπε γραπτώς ο τσίπρας. Ποτέ, από την ταινία Trapeze (Σχοινοβάτης) του 1956 με τον Μπαρτ Λάνκαστερ, Τόνυ Κέρτις και την Τζίνα Λολομπριτζίτα δεν είχαν γίνει τέτοιοι ακροβατισμοί όπως αυτοί που ενώνουν τον ειρμό λογικής του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις εκλογές στην Γερμανία.

(εν τω μεταξύ ο άνθρωπος τον οποίον συναγωνιστής των λαϊκών αγώνων του τσίπρα είχε αποκαλέσει "κουτσό", βγήκε με 56%. Τέτοιου είδους "κουτσός" και ο τσίπρας θα παρακαλούσε νά 'ναι...)

Πέ μου αγοράκι μου να σε χαρώ: θες οι Γερμανοί να δώσουν βάση στην κρίση της νότιας Ευρώπης ή στην οικονομία της χώρας τους; κατ' εσέ δηλαδής, οι Γερμανοί πρέπει να πούνε ότι, μια και η ευημερία τους φέρεται από τους μεσογειακούς να βλάπτει την λιόλουστη μεσόγειο, πρέπει να ψηφίσουν κατά της ευημερίας τους και να πλερώσουν άμεσα ώστε να ευημερήσει η μεσόγειος και να πάθουν κρίση αυτοί;

Απ' την άλλη μεριά θες οι Έλληνες να ψηφίσουν την στάση πληρωμών προς το διεθνές οικονομικό σύστημα ώστε να πάθουν κρίση όλοι καθώς εσύ θα φωτογραφίζεσαι α-λά Τσε Γκεβάρα με iPhone.

Γλυκέ μου ομορφάντρα που θες να το παίξεις Τζων Κέννεντυ αλλά χωρίς την κατάληξή του, αν ο Μπαρτ Λανκάστερ είχε επιχειρήσει τέτοιο άλμα στην ταινιούλα του θα είχε πάρει φούντο και ούτε το δίχτυ δεν θα τον είχε σταματήσει.

Δεν σκέφτονται, λέει, την Ευρώπη, αλλά την χώρα τους. Κι αυτός ποιόν σκέφτεται; την Ευρώπη;

Και τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση; μια αποτυχημένη απόπειρα αντιγραφής των Ηνωμένων Πολιτειών που απέτυχε γιατί ο Ευρωπαίος σκέφτεται εθνικά. Η Ευρώπη και ο υπόλοιπος πλανήτης γέννησαν την Αμερική από εκείνους που άφησαν το παρελθόν πίσω τους για να φτιάξουν κάτι καινούργιο, δικό τους. Οι ΗΠΑ, βλέπετε, είναι 50 κράτη αλλά ένα έθνος ενώ η ΕΕ είναι 28 κράτη και 28 έθνη. Μπορείτε αλεξάκη στην Ευρώπη να έχετε 28 κυβερνήσεις και μία Ομοσπονδιακή από πάνω; Όταν το καταφέρετε σφύρα μου. Μέχρι τότε συνέχισε να συμπάσχεις δια φρασεολογικών ακροβασιών με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του Die Linke.

Στην Ελλάδα φίλε αλέξη είσαι τα νέα του χθες. Σήμερα τα νέα τα γράφει η κόρη του Ουρακοτάγκου, καθώς εκείνη κι ο μπαμπάς της και οι μπράβοι τους ακολουθούν παράδειγμα από άλλο Γερμανικό κόμμα που ιδρύθηκε το 1920 και το λέγανε "Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανών Εργατών". Όλοι οι "μεγάλοι" από σοσιαλισμό και εργάτες ξεκίνησαν, ένα πράμα να δεις...







Οι καταπληκτικές ικανότητες του καινούργιου μεταφορικού μέσου του αλέξη.
Πάντως την ωραιότερη ατάκα την διάβασα σ' ένα σχόλιο κάπου: έλεγε στον οικοδεσπότη:
"Ο φανατικός προσπαθεί να σώσει τις ιδέες του, όχι την αλήθεια!"

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.