Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ανθρωποκυνηγητό





Ανθρωποκυνηγητό στην Βοστώνη μου...


Με κλικ η εικόνα γίνεται 1600 πίξελς για περισσότερη λεπτομέρεια.




Παρακολουθώ το τι γίνεται στην Γουώτερτάουν κοντά στην Βοστώνη τις τελευταίες ώρες. Για μένα το τι συμβαίνει είναι πολύ προσωπικά άμεσο. Το πρώτο μου διαμέρισμα ήταν 200 μέτρα από εκεί που έσκασαν οι βόμβες. Ο γιός μου γεννήθηκε ενάμισι χιλιόμετρο νοτιοδυτικά από εκεί. Το πρώτο γραφείο της εταιρίας μου ήταν στην Γουώτερτάουν, όπου εξελίσσεται σήμερα η συνέχεια της ιστορίας αυτής... Ο πρώτος μου πελάτης που υπόγραψε συμβόλαιο με την εταιρία μου τέλη Δεκεμβρίου του 1995 ήταν και είναι στην Γουώτερτάουν. Ένα χρόνο αργότερα, όταν η εταιρία μου βγήκε από το υπόγειο του σπιτιού μου και μπήκε σε κανονικό γραφείο, το γραφείο αυτό παραχωρήθηκε σε μένα δωρεάν για όλο το 1997, ένα δωμάτιο μέσα στα γραφεία του πρώτου μου πελάτη στην Γουώτερτάουν. Μέχρι το 1998 οπότε και μετακινήθηκα σε άλλα νοικιασμένα γραφεία, ο πρώτος μου πελάτης ήταν πλέον ένας από εφτά. Πενήντα οχτώ πελάτες και δέκα χρόνια αργότερα ήταν ακόμα πελάτης μου και πηγαίναμε σε ένα Ελληνικό εστιατόριο για μεσημεριανό που και που για να του εξηγώ τι παραγγέλνει και πως διαφέρει αυτό που έτρωγε από την πραγματική έκδοση της συνταγής που θα έβρισκε σε εστιατόριο στην Ελλάδα.

Η Μητροπολιτική περιοχή χωρίζεται στα δύο από τον ποταμό Τσαρλς. Νότια του Τσαρλς είναι η Βοστώνη και η Βόρεια όχθη είναι το Καίμπριτζ της Μασαχουσέτης όπου βρίσκεται το ΜΙΤ πάνω στην όχθη, στο Καίμπριτζ, και πιο βορειοδυτικά, πάντα στο Κα΄ Καίμπριτζ, βρίσκεται το Χάρβαρντ. Δυτικά του Καίμπριτζ είναι η Γουώτερτάουν και Βορειοδυτικά το Άρλινγκτον.
Οι δύο ύποπτοι, ο ύποπτος #1 με το μαύρο καπέλο, και ο ύποπτος #2 με το άσπρο καπέλο, από τους οποίους ο πρώτος, ο #1 με το μαύρο καπέλο, σκοτώθηκε σε μάχη πυρών με τις αρχές τήρησης του νόμου, και από τους οποίους ο δεύτερος ακόμα διαφεύγει σύλληψη, είναι, κατά το Ασσόσιέντετ Πρες, νόμιμοι μετανάστες από την Τέτσνια. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές καθώς η κατάσταση εξελίσσεται.

Λίγες ώρες αργότερα η κατάσταση συνεχίζεται να εξελίσσεται. ο Θείος των παιδιών αυτών που δεν τους είχε δει επί χρόνια είπε στην τηλεόραση ότι θέλει να γονατίσει μπροστά στα θύματα των ανιψιών του και να ζητήσει συγγνώμη. Είπε ότι τα ανίψια του έφεραν ντροπή και στην οικογένειά του και στην εθνικότητα της Τσέτσνιας. Είπε ότι οι ΗΠΑ είναι η καλύτερη χώρα της Γης γιατί εκεί ένας άνθρωπος μπορεί να βιώσει την εμπειρία του να του φέρονται σαν να είναι άνθρωπος και ότι άνθρωποι που διαπράττου τις ακρότητες που διέπραξαν τα ανίψια του είναι losers ("χασούρηδες") που δεν μπόρεσαν να πετύχουν στην ζωή τους ή να αφομοιωθούν στην κοινωνία που διάλεξαν. Είπε ότι οι πράξεις τους δεν έχουν καμία σχέση ούτε πρέπει κανείς να τις σχετίσει με το Ισλάμ γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν απάτη/απατηλό/λάθος. Τον καταλαβαίνω και συμφωνώ μαζί του.













7 σχόλια:

  1. So sad! Παρακολουθώ κι εγώ τις εξελίξεις από τον Άγιο Δομίνικο, μέσω Τορόντο σταθμού, μόλις μίλησε η Θεία τους που ζει στο Τορόντο και πιστεύει ότι όλα αυτά για τους ανιψιούς της είναι staged από το FBI, γιατί είναι αθώα τα παιδιά.

    Καταλαβαίνω Δημήτρη το πως αισθάνεσαι και χαίρομαι που εκτίμησες τόσο πολύ αυτή την ευλογημένη χώρα, γειτόνισσα για εμένα! Εύχομαι ότι σύντομα θα έχει ένα ευτυχές τέλος για ολους τους αθώους πολίτες, αρκετά τράβηξαν αυτές τις ημέρες!
    Την Καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Evie... πράγματι αισθάνομαι μέρος της υπόθεσης, κάτι που εξελίσσεται στην αγαπημένη μου Hometown... στα γνώριμά μου σπίτια και πεζοδρόμια. Και πράγματι η χώρα είναι ευλογημένη, και υπάρχει μέσα μας σε όσους της ανήκουμε, όπου και να βρισκόμαστε...

      Την θεία την είδα live στο CNN. Αν τη είχες δει και ακούσει και εσύ live είμαι σίγουρος ότι, βάση της φρασεολογίας της, των τρόπων της προς τους δημοσιογράφους, βάση της όλης παρουσίας της, χειρονομίες, βλέμμα, θα συμφωνούσες μαζί μου ότι η γυναίκα είναι εντελώς delusional/paranoid... Αισθάνθηκα λύπη προς αυτήν βλέποντάς την και ακούγοντάς την. Πρέπει να είναι από εκείνους που πιστεύουν ότι τους πύργους τους έριξε η κυβέρνηση, αεροπλάνα μας ψεκάζουνε και ο Ελβις ζει...

      Διαγραφή
  2. Εν τω μεταξύ, κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Από το πουθενά και για κανένα λόγο. Μακάρι να συλληφθεί ζωντανός μπας και μας εξηγήσει (που δεν το βλέπω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει άραγε κάποιος που να καταλαβαίνει γιατί γίνονται αυτά, όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση αλλά και σε άλλες;
    Ερμηνεύεται η τυφλή βία;
    Στις άλλες δηλαδή περιπτώσεις υπήρχε κάποιος λόγος;
    To αναφέρω αυτό γιατί υπάρχει μια τάση να "ιδεολογικοποιείται" η βία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λάκωνα και Τζων, υπάρχουν δύο ταινίες που πραγματεύονται ακριβώς αυτό, το γιατί και πως...

    Η μια είναι η ταινία Badlands (1973), του Τέρενς Μάλικ με τον Μάρτιν Σην και την Σίσσυ Σπέησεκ, η άλλη το Natural Born Killers (1994) του Ταραντίνο με τον Γούντυ Χάρελσον και την Τζουλιέτ Λούις.

    Ο νεαρότερος που διαφεύγει ακόμα είχε πάρει την Αμερικανική υπηκοότητα σαν άσυλο, ο μεγαλύτερος αδελφούς που σκοτώθηκε δεν την είχε πάρει. Μερικοί από εκείνους που τους ήξεραν λένε ότι μάλλον ο μικρότερος ακολούθησε τον μεγαλύτερο. Sociopaths: είναι ένα είδος ψυχικής ασθένειας, ανίατης. Δεν μπόρεσαν ποτέ να καταλάβουν την Αμερική και να ταιριάξουν στο περιβάλλον τους. Και το περιβάλλον τους έπρεπε να πληρώσει την δυστυχία τους αναγνωρίζοντάς τους μια πράξη, έστω και αυτήν την πράξη -Ίσως ιδίως αυτή την πράξη.

    Όταν δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες τους έχασαν κάθε έλεγχο και έκαναν την "έξοδό" τους, την "απόδρασή" τους, το κύκνιο άσμα, κάνοντας μια ληστεία, έναν εν ψυχρώ φόνο, μια κλοπή του αυτοκινήτου και απαγωγή του ιδιοκτήτη τον οποίον άφησαν ελεύθερο αφού πρώτα του ανακοίνωσαν με περηφάνια ότι εκείνοι ήταν οι βομβιστές του Μαραθωνίου...

    Αυτοί οι άνθρωποι υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Και τώρα, όπως κάθε φορά, θα δώσουν την δικαιολογία στον καθένα να προωθήσει την δική του ατζέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως, ας μην δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όποιος δεν ενσωματώνεται στην αμερικανική κοινωνία ακολουθεί αντικοινωνική συμπεριφορά ή ακόμα χειρότερα και παραβατική ή εγκληματική.
    Μοιάζει σαν το ιδανικό άλλοθι της Αμερικής αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυσικά και έχεις δίκιο Τζων. Θα ήταν λάθος να το πει αυτό κανείς για την Αμερικανική κοινωνία. Ισχύει για κάθε κοινωνία.

    Δεν είναι άλλοθι. Είναι η πραγματικότητα.

    Άλλωστε οι ΗΠΑ δεν έχουν την παραμικρή ανάγκη άλλοθι
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.