Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Νοέμβριος









...χρώματα από τον τόπο μας.




















Happy Thanksgiving!


A Boy's Thanksgiving Day

Over the river, and through the wood,
to Grandma's house we go;
the horse knows the way to carry the sleigh
through the white and drifted snow.

Over the river, and through the wood,
to Grandfather's house away!
We would not stop for doll or top,
for 'tis Thanksgiving Day.








4 σχόλια:

  1. Είναι ακριβώς αυτές οι εικόνες που απουσιάζουν παντελώς από την Αθήνα, καθώς σε αυτή την πόλη η μόνη εποχή που δεν υφίσταται είναι το φθινόπωρο.

    Υπέροχες όλες και ομολογώ ότι ζηλεύω, ειδικά αυτή τη στιγμή που καθώς υψώνω το βλέμμα και βλέπω τη θέα από το παράθυρο του γραφείου μου, παρατηρώ μια σκαλωσιά σε ένα γκρίζο κτίριο απέναντι, δύο κυρίες που κρατούν τσάντες από τα Prada (μόλις ψώνισαν κι αυτές) και ακούω κάτι εργάτες να μιλούν "γαλλικά"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς Τζων Μπόη μου... Από 17 χρονών και στο Λονδίνο και στην Βοστώνη είχαν τα μάτια μου και η καρδιά μου αυτά τα χρώματα ακόμα και μέσα στις πόλεις... Μετά, όταν το πρώτο πρωινό που ξυπνήσαμε μαζί στο χωριό πήγα και άνοιξα το παράθυρο της κουζίνας και είδα την θέα προς την αιωνιότητα ήξερα ότι εδώ θα ζούσαμε το υπόλοιπο της ζωής, κι αν η Μέρκελ δεν το επέτρεπε, υπάρχουν και τα Βραχώδη Όρη ή, η Μοντάνα...

      Αλλά πράγματι δεν υπάρχει φθινόπωρο στην γκρι Αθήνα όπου μόλις βλέπει κανείς να έχει μείνει δέντρο κατά λάθος χτίζουν κάτι αυθαίρετα να διορθώσουν την κατάσταση... μιλώντας "γαλλικά" Το φθινόπωρο που θυμάμαι εγώ στην Αθήνα είναι η μυρωδιά του κήπου μας στο ημιυπόγειο μετά από βροχή...

      Η Ημέρα των Ευχαριστιών είναι η πιό υπέροχη γιορτη που έχω ζήσει, 19 εκεί και 5 εδώ στην Ιταλία. Στην Αμερική αρχίζει μεσημέρη Τετάρτης και τελειώνει Δευτέρα πρωί. Από την προηγούμενη Δευτέρα μέχρι Πέμπτη πρωί, ιδίως Τετάρτη απόγευμα-βραδυ, όλοι επιστρέφουν με αεροπλάνα, τραίνα, λεωφορία και αυτοκίνητα στον τόπο τους, και όλη η οικογένεια κάθεται στο τραπέζι της Πέμπτης μαζί. Η Παρασκευή είναι η πιο μεγάλη ημέρα του χρόνου για αγορές στα μωλ... Είναι μια γιορτή οικογένειας και ευχαριστιών προς στην ζωή πέρα από οποιαδήποτε θρησκεία, γι αυτό είναι εθνική στην Αμερική... Και το ίδιο ακιβώς είναι και το αίσθημα εδώ, που όλη η οικογένεια περιμένει πια όλο τον χρόνο να βρεθούμε εδώ το βράδυ αφού σχολάσουν από τις δουλειές τους, που θα έχω μαγειρέψει...

      Έχει ανάγκη η ψηχή μου και τις τέσσερεις εποχές, ξεκάθαρες και ξεχωριστές, και τις αγαπάω όλες για την ομορφιά τους και την ζωή τους.

      Διαγραφή
  2. Ομορφα τοπια και ομορφες ληψεις, Δημητρη!
    Η αλήθεια ειναι πως στην Αθηνα δεν υπαρχουν εποχες. Ειναι που χτιστηκε υπερβολικα, αλλα ειναι και το κλιμα της που δεν ευνοει τα φυλλοβολα.
    Η αναγεννηση της φυσης οπως και ο θανατος δεν ειναι ορατα (δυστυχως). Μονο ενας διαρκης ηλιος που καποτε μοιαζει και αφυσικος.

    Φανταζομαι πως θα κοντευουν να τελειωσουν οι ετοιμασιες σας για τη γιορτη, αν δεν εχουν ηδη τελειωσει.
    Ευχομαι λοιπον να περασετε ενα ομορφο ξεχωριστο βραδυ στο μεγαλο οικογενειακο τραπεζι που ετοιμασατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ αγαπητή μου Scarlett :-)

      Είναι και το κλίμα βέβαια, στην Αθήνα, αλλά θα μπορούσε να έμοιαζε λίγο περισσότερο Ευρώπη και λιγότερο Κάιρο...

      Υπέροχη βραδιά! δεν μπόρεσα να ξανάρθω στο κομπιούτερ μέχρι τώρα που γυρίσαμε στο χωριό και ήδη ανέβασα φωτογραφίες των αποτελεσμάτων της δουλειάς!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.