Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Oshkosh!












Η αεροναυτική έκθεση EAA AirVenture Oshkosh, στο αεροδρόμιο Whitman Regional Airport της πόλης Oshkosh στην Πολιτεία του Wisconsin είναι η μεγαλύτερη του κόσμου, απλά η έκθεση του Παρισιού στην Γαλλία είναι πιο γνωστή γιατί στο Παρίσι κάνουν τις επιχειρηματικές τους ενέργειες και συμφωνίες με πελάτες η Boeing και η Airbus και οι υπόλοιποι. Στο Oshkosh η διαφορά είναι πως η έκθεση είναι Fly-in που σημαίνει ότι πάς εκεί και με το ιδιωτικό σου αεροπλάνο, και είναι πολύ πιο "φιλική" και προσιτή στον επισκέπτη, στις οικογένειες, τα παιδιά, και τους ενθουσιώδεις οπαδούς της πτήσης.

Φέτος έγινε από τις 23 έως τις 29 Ιουλίου, και ο γιός μου ο Κώστας αντιπροσώπευσε μαζί με δύο άλλους φίλους του το πανεπιστήμιο. Πέταξαν τα 1.000 περίπου ναυτικά μίλια από την Daytona Beach στο Oshkosh, με τρία αεροπλάνα, στις 19 Ιουλίου, μέσω Nashville, Tennessee, όπου διανυκτέρευσαν, και επέστεψαν στις 29-30 Ιουλίου μέσω Nashville, Tennessee και Atlanta, Georgia.

Στις 19 Ιουλίου ο Κώστας προβιβάστηκε από part-time εκπαιδευτής, που ήταν όσο φοιτούσε και στο πανεπιστήμιο, σε full time, τώρα που αποφοίτησε, και πήγε από δύο σιρίτια στον ώμο σε τρία. Αλλά, λόγω κανονισμών οι εκπαιδευτές που βρισκόντουσαν στο Oshkosh, για την διάρκεια της έκθεσης έπρεπε να φοράνε τέσσερα συρίτια.

Είναι καταπληκτικό, πριν κλείσεις καν τα 22, να έχεις πετύχει τόσα όνειρα και να πετάς τόσο "ψηλά". ΟΙ εμπειρίες που έχει αρχίσει να συλλέγει ήδη, είναι για άλλους όνειρα που μπορεί και ποτέ να μην εκπληρωθούν... Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω σαν τον γιό μου!



Στην επάνω φωτογραφία, ο Κώστας, δεξιά, με άλλους δύο εκπαιδευτές,
για πρώτη φορά στην ζωή του επισήμως με τέσσερα συρίτια.

Η αμέσως από κάτω είναι μια πανοραμική από 12 φωτογραφίες
παρμένες από τον πύργο ελέγχου του Oshkosh, που μου ζήτησε να του φτιάξω
στο Adobe Photoshop.
Κάντε κλικ να την δείτε HD 1920 pixels.
(όλες οι φωτογραφίες μεγαλώνουν με κλικ).


















Σικάγο







Καταιγίδα με κεραυνούς μπροστά...













Εδώ και ένα χρόνο ένας φίλος του "παρακολουθεί" την ζωή του Κώστα
φτιάχνωντας φωτογραφίες-καλαμπούρι στο Facebook:


(1350 ώρες πτήσης με 7 τύπους αεροπλάνου και συνεχίζεται το μέτρημα)

(Αποφοίτησε το 2012 αντί το 2013)

(Πρωτοσέλιδο στην USA Today τον Ιούνιο 2011, και βραδινά νέα εθνικού δικτύου Ιούλιο 2012)





2 σχόλια:

  1. τι παιδί είναι αυτό!!!

    να τον χαίρεσαι και για πολλοστή φορά, συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρία μου, συχνά αναρωτιέμαι κι εγώ! Επί 20 χρόνια κάθε μου λέξη, σκέψη και πράξη ήταν βασισμένα στο τι είναι σωστότερο από την δική του την σκοπιά και είναι 20 χρόνια ευλογημένα, αλλά ότι και να έκανα εγώ δεν το φανταζόμουνα αυτό ποτέ. Αυτά τε έχει καταφέρει μόνος του από ένα χωρισμένο σπίτι. Τα συγχαρητήρια ανήκουν 100% σε εκείνον :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.