Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Βραβείο










Σε ποιούς να δώσουμε βραβεία για το 2011; 

Αισθάνομαι ότι το ξημέρωμα του 2012 είναι η πρώτη πρωτοχρονιά σε κάμποσες δεκαετίες όπου οι ευχές δίνονται με τον φόβο του "...και μη χειρότερα", παγκοσμίως, και άμα έρθει κανένας βουλευτής να ευχηθεί με χαμόγελο "Καλή Χρονιά" θα τον πλακώσουμε στις σφαλιάρες. Οπότε ίσως το μέτρο των βραβείων να πρέπει να έχει να κάνει με το ύψος βλακείας των πράξεων που μας έφεραν εδώ.

Στην Αμερική παραδείγματος χάριν, μπορεί να δοθεί κάποιο είδους βραβείο στην δεσποινίδα Νασιφάτου Ντιάλο και τον Κύριο Σάιρους Βάνς, οι οποίοι κατάφεραν να αλλάξουν την ροή της Ιστορίας βγάζοντας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την πιθανή προεδρία της Γαλλίας τον κύριο Ντομινίκ Στάους-Καν, ο οποίος τώρα θα είναι αναγκασμένος να ψάχνει στα στριπτιτζάδικα της Πλας Πιγκάλ αντί στις γραμματείες διεθνών και κρατικών οργανισμών για έμπνευση.

Στην Ευρώπη, ένα άλλου είδους βραβείο θα πρέπει να δοθεί στην Γερμανία, συλλογικά, γιατί κατάφερε επί τέλους να πραγματοποιήσει το όνειρο γενεών χωρίς καν να χρειαστούν όπλα. Το Τέταρτο Ράιχ ζει, κι η Ευρώπη τό 'χαψε.

Στην άλλη μεριά του κόσμου, τι βραβείο να δώσει κανείς σε μια χώρα που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 25% του πληθυσμού της Γης για το κατόρθωμα του να μεταλλάξει τον αυστηρότερο κουμμουνισμό σε μια τέλεια καπιταλιστική μηχανή που λίγο ακόμη και θα έχει εκθρονίσει τις ΗΠΑ για τα πρωτεία.



Τα δύσκολα έρχονται όταν προσπαθούμε να αποφασίσουμε τι βραβείο να δοθεί εντός του Ελληνικού χώρου, σε ποιόν ή ποιούς και γιατί.

Το διεκδικούν πάμπολλοι. Από κωμικοτραγικής απόψεως ο Γιωργάκης. Από απόψεως παιδείας, ή έλλειψης αυτής, η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, εν Βίω συγχύσεως, ή πωστολένε-καταλάβατε ποιάν εννοώ. Η Αλέκα, ο Αλεξάκης, ο Καρατζαφέρης και η Χρυσή Αυγή συναγωνίζονται για το βραβείο δημαγωγίας πιονιών. Και βέβαια μην ξεχνάμαι και το Αντωνάκι, που και να του φάνε άλλοι τα πρωτεία για βραβεία του 2011, θα σαρώσει σίγουρα και με ηλεκτρική σκούπα το 2012 -εκτός αν το φάντασμα του Καραμανλή του Μέγα κατέβει και του αστράψει καμιά ανάποδη. Υπάρχει βέβαια και η πρόκληση της υποψηφιότητας Πάγκαλου ως τον πλέον άχρηστο άνθρωπο που κατέλαβε ποτέ, και διατήρησε, οποιαδήποτε θέση.

Σίγουρα η εκλογή για βραβείο στην Ελλάδα είναι δύσκολη. Πιστεύω όμως ότι υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων, στην Ελλάδα, η οποία θα παρακάμψει όλους τους παραπάνω για την τιμή!

Μιλάω φυσικά για τα ΜΑΤ, και ιδιαίτερα για τα καημένα τα παιδιά που αποτελούν τα ΜΑΤ. Τα παιδιά αυτά κατάφεραν να βάλουν εαυτούς σε μια λίαν μοναδική θέση:

Εθελοντικά προσφέρθηκαν να παίρνουν 700-1.100 Ευρώ τον μήνα για να ρίχνουν δακρυγόνα και ξύλο σε γέρους και γριές που παίρνουν 350 Ευρώ τον μήνα και σε νέους και νέες που παίρνουν 000 Ευρώ το μήνα.

Μάλιστα αγαπητοί μου. 

Κατ' εμέ, τα "Ελληνόπουλα" των ΜΑΤ παίρνουν για φέτος,
το βραβείο του Πήλινου Γουρουνιού.

Διότι, μόνο γουρούνια θα δεχόντουσαν να δέρνουν και να επιτίθενται με χημικά πάνω στα αδέλφια και γονείς τους που διαδηλώνουν εναντίων των πουλημένων ηλίθιων οι οποίοι κλέβουν το βιός όλων μας (και των ΜΑΤ μαζί).

Αυτά τα ΜΑΤ όμως δεν σκέφτονται καν ότι η πατρίδα τους βρίσκεται μπροστά τους, στα πρόσωπα των διαδηλωτών, και όχι πίσω τους μέσα στο μπορδέλο των εργοδοτών τους. Και το κάνουν και για 700 Ευρώ τον μήνα! Μισοτιμής.


Το μόνο που θα αφαιρούσε το βραβείο του Πήλινου Γουρουνιού από τα  ΜΑΤ θα ήταν αυτό που εύχομαι για την Ελλάδα για το 2012: 

Εύχομαι, στον καινούργιο χρόνο, στην επόμενη διαδήλωση στο Σύνταγμα, τα ΜΑΤ να πετάξουν κάτω τις ασπίδες τους και να πιαστούν χέρι με χέρι, και να σταθούν ώμο με ώμο με τα αδέλφια τους, και όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι να πάρουν πίσω την Βουλή τους για τα δύσκολα χρόνια κατοχής που έρχονται


Αμήν!
Το 2011 μας τέλειωσε...
Ιδού το 2012 έρχεται, εν τω μέσω ανοιχτό!





















Σημείωση: Η παρούσα ανάρτηση είναι μια προσωπική και υποκειμενική έκφραση ελεύθερου λόγου, είναι προϊόν φαντασίας και οποιαδήποτε συσχέτιση με πραγματικά πρόσωπα ή γεγονότα, ή τυχόν αντίθετες αλλά σεβαστές γνώμες άλλων, είναι εντελώς συμπτωματική. Εξ' άλλου να αναφερθεί ότι τα γουρούνια θεωρούνται όχι μόνο θρεπτικά αλλά και έξυπνα ζώα πράγμα το οποίο τα κατατάσσει σε ανώτερη και πλεονεκτική θέση στο ζωικό βασίλειο. Ευχαριστώ.







16 σχόλια:

  1. Αμ πώς Δήμο! Το σωστό να λέγεται, και η πισινή να κρατιέται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι χρονιά και αυτή...
    Τι περάσαμε... Τα λόγια περισσεύουν, τα ΜΑΤ κέρδισαν το βραβείο με την αξία τους..... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δε σχολιάζω. θα τα πούμε από κοντά...

    καλή χρονια δημήτρη, με υγεία, με χαρες και περηφάνια από τον κωστάκη σου και με την ευχή να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη ευχή σας με τη μαργαρίτα...

    τα φιλιά μου και τις ευχές μου στη μαργαρίτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή μου Roadartist, δυστυχώς δεν χωρά αμφισβήτηση ότι έχεις δίκιο... Να η ευχή για το 2012, αν ακούνε οι Θεοί στον Όλυμπο.

    Καλή χρονιά να έχεις και σε χαίρομαι για την Βασιλόπιτα, την οποία, πολίτικη φυσικά, κάνω κι εγώ κάποιες χρονιές. Αλλά, όσο για την σοκολατόπιτα, ελπίζω να χρησιμοποιήσεις γλυκαντικό για διαβητικούς και να μείνει και κανένα κομμάτι για όποιον chocaholic ανάμεσά μας!



    Ρία μου, η επιτυχία στις ανθρώπινες σχέσεις ανάμεσα σε φίλους, είναι η κατανόηση και σεβασμός της γνώμης του φιλικού προσώπου, χωρίς καμιά ανάγκη να αλλάξει η γνώμη οιουδήποτε. Άλλωστε τους καλούς φίλους τους διαλέγουμε για την καρδιά τους και όχι απαραίτητα για συγκεκριμένες γνώμες ή πολιτικές. Στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω ότι τα αποδεικτικά στοιχεία για την αντικειμενικότητα της ανάρτησης μόνο από υποκειμενικές πολιτικές χροιές ή παραπληροφόρηση μπορούν να βρουν αντίσταση... Η ελευθερία είναι πράγμα πολύπλοκο και δύσκολο, και ο Ρωμιός, τι να κάνουμε, δεν τό 'χει. Τό 'χασε κάπου στον Εμφύλιο.

    Καλή Χρονιά Ρία μου, και από την Μαργαρίτα, και σύ νάσαι πάντα περήφανη για τον φοιτητή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει και μια διαφορετική οπτική στα γεγονότα που περιγράφεις:
    http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4619906
    Την ίδια φωτογραφία την είδα σήμερα στην Καθημερινή και όπως διάβασα έχει κάνει το γύρο του κόσμου.
    Καλή χρονιά, Δημήτρη και Χρόνια Πολλά σε σένα και στην οικογένειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θωμά, Καλή χρονιά και σε σένα και την οικογένειά σου, με υγεία και ευτυχία να περάσει ο καινούργιος χρόνος.

    Διάβασα το άρθρο στα Νέα που πρότεινες, και πράγματι θυμίζει τόσα άλλα παρόμοια για τέτοιες περιπτώσεις. Υποθέτω ότι τέτοια άρθρα γραφόντουσαν και για τους τραυματίες στρατιώτες των Ες-Ες όταν επιζούσαν επίθεση από τους ...εγκληματίες που έκαναν επιθέσεις εναντίων των στρατευμάτων κατοχής. Εξαρτάται, υποθέτω, από ποιός γράφει για ποιόν. Ελπίζω μόνο την βόμβα μολότοφ να μην την πέταξε συνάδελφός του από εκείνους που ήταν ντυμένοι με πολιτικά και αναμεμειγμένοι με τους διαδηλωτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτρη, ήρθε η ώρα να διαφωνήσουμε! Και μάλιστα 100%. Θεωρώ ότι ο χαρακτηρισμός "γουρούνια" σε μια ομάδα εργαζομένων είναι τελείως άστοχος. Κι αυτό γιατί:
    1. Τα ΜΑΤ δρουν κατόπιν εντολών των πολιτικών τους προϊσταμένων.
    2. Οι εξεγερμένοι διαδηλώνουν γιατί οι πολιτικοί έχουν πάρει αποφάσεις δυσμενείς γι' αυτούς.
    3. Σε ήρεμες διαδηλώσεις τα ΜΑΤ δεν επεμβαίνουν. Αντίθετα όταν αρχίζουν τη δράση τους οι κουκουλοφόροι τότε πιάνουν δουλειά και βεβαίως τότε μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, δε διαφωνώ καθόλου σ' αυτό. Η πεποίθησή μου είναι ότι οι κουκουλοφόροι δρουν κατόπιν πολιτικών εντολών.

    Οπότε μέχρι στιγμής θεωρώ ότι οι ευθύνες βαρύνουν τους πολιτικούς και όχι τα ΜΑΤ

    4. Βγάλε τα ΜΑΤ από το παιχνίδι. Ποιος θα επαναφέρει στην τάξη και θα προστατέψει τις περιουσίες του απλού κοσμάκη;
    5. Αν τα ΜΑΤ είναι γουρούνια, τότε αυτοί που έκαψαν την έγκυο στην τράπεζα, αυτοί που σπάνε καταστήματα και λεηλατούν, αυτοί που καίνε αυτοκίνητα και καταστρέφουν περιουσίες πως πρέπει να χαρακτηριστούν;

    Νομίζω ότι έχεις πέσει θύμα της ηλίθιας παραπληροφόρησης των εντεταλμένων δημοσιογράφων που αναζητούν νούμερα τηλεθέασης χωρίς να υπολογίζουν τίποτα και βλέπεις τα πράγματα από τη μια μεριά. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, θεωρώ ότι η άποψή σου δεν είναι αντικειμενική και με το χαρακτηρισμό που τους προσάπτεις κινείσαι σε οριακό σημείο.

    Παρά το γεγονός ότι κι εγώ διαφωνώ και θυμώνω όταν βλέπω τα ΜΑΤ να χτυπάνε γεροντάκια ή ανήμπορους ανθρώπους, νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός γουρούνια δεν τους αρμόζει. Θα διαφωνήσω λοιπόν, αλλά θα κρατήσω τούτη σου την παράγραφο:

    "Εύχομαι, στον καινούργιο χρόνο, στην επόμενη διαδήλωση στο Σύνταγμα, τα ΜΑΤ να πετάξουν κάτω τις ασπίδες τους και να πιαστούν χέρι με χέρι, και να σταθούν ώμο με ώμο με τα αδέλφια τους, και όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι να πάρουν πίσω την Βουλή τους για τα δύσκολα χρόνια κατοχής που έρχονται."

    Πολλές και θερμές ευχές για το χρόνο που έρχεται σε λίγες ώρες. Ολόψυχα εύχομαι να καμαρώνεις τον Κώστα να φτάνει όλο και πιο ψηλά και με τη Μαργαρίτα να αποκτήσετε ότι έχετε ονειρευτεί.

    Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλέ μου φίλε Κώστα, ' ευχαριστούμε και τις καλύτερές μας ευχές για όλη την οικογένεια. Καλή χρονιά σε όλους!

    Δεν βλέπω που διαφωνούμε παρά μόνο ότι η κρίση μας επηρεάζεται από διαφορετική πληροφόρηση και οπτική, όπως σωστά λες και εσύ.

    Από τις αριθμημένες σου προτάσεις αρκεί να σταματήσω στην πρώτη: "Τα ΜΑΤ δρουν κατόπιν εντολών των πολιτικών τους προϊσταμένων."

    Πράγματι Κώστα μου, πολύ σωστά επισημαίνεις. Μάλιστα, το "Υπάκουα εντολές" ήταν και είναι η στάνταρ δικαιολογία όλων των κατηγορουμένων στην Νυρεμβέργη και όλων των δυναστών ανά τους αιώνες μέχρι και αύριο...

    Θα μου πεις τώρα, μα ήταν πράγματι ο Γκέρινγκ γουρούνι; υποθέτω ότι αυτό θα εξαρτάτο από το αν ήσουν Εβραίος.

    Συμφωνείς βλέπω για τα γεροντάκια. Υποθέτω ότι αν ήσουν εσύ ΜΑΤ δεν θα επιτίθεσο εναντίων ενός ανήμπορου γέρου. Αυτό ακριβώς θα περίμενα από οποιονδήποτε φοράει στολή που έχει πάνω της τη σημαία μου. Να εξασκήσει την λογική και ηθική που περιμένω και απαιτώ από όλους όσους με αντιπροσωπεύουν και πληρώνονται από τους φόρους μου.

    Κώστα μου αν διαβάσεις πραγματικά το σχόλιό σου, λέξη-λέξη και φράση-φράση θα δεις ότι συμφωνείς μαζί μου απόλυτα. Σε όλα εκτός της συγκεκριμένης λέξης. Και τι είναι μια λέξη; Το τριαντάφυλλο θα μύριζε το ίδιο ότι και να το αποκαλούσαμε. Τα γουρούνια επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κώστα, Θωμά και αναγνώστες, η Μαργαρίτα μου ζητά να προσθέσω αυτό της το σχόλιο. Για όσους δεν ξέρουν, η σύζυγός μου Μαργαρίτα είναι αστυνομικός, και διευθύντρια της αστυνομίας/δασοφυλακής της περιοχής.

    Η Μαργαρίτα είπε να γράψω (μετάφραση από κάτω):

    I am always proud to wear my uniform except for once when in July 2001 at the G8 in Genova the police cancelled the value of the word "Democracy" in my country. In those three days they assaulted boy scouts, catholic associations, environmental associations and every kind of pacifist associations when the black blocks were destroying the city. Only some of those police have been taken to trial for their crimes. That is a shame because more of the police should have been brought to justice, those who followed the orders and the chiefs who gave them. You do not follow a bad order.

    "Είμαι πάντα περήφανη να φοράω την στολή μου εκτός μιας φοράς τον Ιούλιο του 2001 κατά το συνέδριο G8 στην Γένοβα, όταν η (Ιταλική) αστυνομία αφαίρεσε την αξία της λέξης "Δημοκρατία" στην χώρα μου. Κατά την διάρκεια αυτών των τριών ημερών (η αστυνομία) επιτέθηκε εναντίων προσκόπων, εκκλησιαστικών ομάδων, ομάδων περιβαλλοντολόγων και κάθε είδους ειρηνιστές όταν οι κουκουλοφόροι (black blocks -στην Ιταλία πιστεύουν ότι πολλοί από αυτούς δρουν υπό τις διαταγές κρατικών δυνάμεων) κατέστρεφαν την πόλη. Μόνο λίγοι από αυτούς τους αστυνομικούς δικάστηκαν για τα εγκλήματά τους. Αυτό είναι αμαρτία γιατί έπρεπε να είχαν δικαστεί περισσότεροι, εκείνοι που υπάκουαν διαταγές και οι αρχηγοί που τις έδιναν. Δεν ακολουθείς μια κακή διαταγή."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Margherita you are a wonderful person. You honor Democracy, you honor your family, but first of all, you honor yourself. I agree with you 100%. Without any hesitation. People like you is like the sun which dispels the darkness. And unfortunately, the darkness is thick and all around us…
    Δημήτρη, απλώς δε μου αρέσει να χαρακτηρίζω τους ανθρώπους με εξαίρεση δυο περιπτώσεις: τους πολιτικούς και όσους κάνουν ειδεχθή εγκλήματα, όπως για παράδειγμα οι εγκληματίες πολέμου που δικάστηκαν στη Νυνεμβέργη και ο οποίοι νομίζω ότι ουδεμία σχέση έχουν με τα ΜΑΤ. Δυστυχώς όμως, στη Δημοκρατία αστικού τύπου όπως υπάρχει σήμερα, υπάρχουν και παρατράγουδα. Και νομίζω ότι οι κύριοι υπεύθυνοι δεν είναι οι μεροκαματιάρηδες ένστολοι των ΜΑΤ αλλά τα καρκινώματα που ζουν κι δρουν μέσα στα υπουργεία και τα έδρανα της βουλής. Από εκεί ξεκινάνε όλα τα κακά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε μας Κώστα, το ξέρουμε ότι συμφωνούμε σε όλα εκτός από την λεκτική. Από την δικιά μου μεριά ξέρω ότι

    "κομφορμισμός στο μυαλό, φόβος στην καρδιά και ζαχαρίνη στα λόγια δεν είναι τρόπος να ζει κανείς".

    Εσύ πρώτος βάζεις την ελευθερία πάνω από την υγεία, και η ελευθερία Κώστα μου είναι πολύπλοκο πράγμα, και στην Ελλάδα μπορεί νά 'χουμε χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια όσον την αφορά, αλλά, το πρώτο βήμα είναι να λες τα πράγματα και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν με το όνομά τους. Μην τους πεις γουρούνια, πες τους όπως θέλεις, αλλά ονόμασέ τους γι αυτό που είναι -ότι λέξη και να χρησιμοποιήσεις. Αν δεν αισθάνεσαι άνετα με το ζωικό βασίλειο (γουρούνια, σκυλιά, φίδεια, κλπ.) βρες την λέξη που ταιριάζει στην δική σου ψυχοσύνθεση αλλά πες την! Μην βρίζεις τους εργαζόμενους του κόσμου και τους βιοπαλαιστές αποκαλώντας τα ΜΑΤ εργαζόμενους! Τους δοσίλογους μετά τον πόλεμο τι τους κάνανε θυμάσαι; Να δούμε τα ΜΑΤ που θα κρυφτούν αν έρθει εκείνη η μέρα που οι Έλληνες θα είναι πάλι ελεύθεροι.

    Στην Νυρεμβέργη Κώστα δικάστηκαν επί χρόνια μετά τον πόλεμο από στρατηγοί μέχρι στρατιώτες (και όλοι φυσικά ...εκτελούσαν διαταγές).

    Και έχεις απόλυτο δίκιο: οι κύριοι υπεύθυνοι είναι τα καρκινώματα που ζουν κι δρουν μέσα στα υπουργεία και τα έδρανα της βουλής, ΦΥΣΙΚΑ συμπεριλαμβανομένων ΟΛΩΝ και των εθελοντών των ΜΑΤ μαζί. Τα ΜΑΤ μεροκαματιάρηδες; μα βέβαια: και οι death squads, και τα SS μεροκαματιάρηδες ήταν οι καημένοι (και φυσικά εκτελούσαν διαταγές -μην το ξεχνάμε αυτό).

    Η Μαργαρίτα διάβασε την απάντησή σου, και της μετέφρασα το δεύτερο μέρος από τα Ελληνικά. Μην ξεχνάμε ότι η Μαργαρίτα, εκτός από ήλιος που διώχνει το σκοτάδι και τιμά τον εαυτό της και τους γύρω της, είναι και αστυνομικός. Όταν λοιπόν τα ΜΑΤ ανακαλύψουν το μυστικό του πως να είναι συν-άνθρωποι και γίνουν σαν την αστυνομικό που έχω δίπλα μου, τότε θα τους το πάρω το βραβείο πίσω αμέσως.

    Σημ., Στο μέρος των σχολίων σου που απευθύνεται στους κουκουλοφόρους, εκτός από την εκδοχή ότι μερικοί από αυτούς πιθανόν να είναι παρακρατικοί ή ΜΑΤ με πολιτικά, δεν έχω πρόβλημα τα ΜΑΤ να προστατέψουν τις περιουσίες μας από αυτούς. Αλλά να αφήσουν τους ειρηνικούς διαδηλωτές, τους γέρους και τους άνεργους νέους ήσυχους. Δεν νομίζεις; Η ανάρτηση δεν έγραψε πουθενά για τους κουκουλοφόρους: για τους γέρους και τους άνεργους νέους μιλάει. Και κανείς από τους κυνηγημένους στις φωτογραφίες δεν βλέπω να φοράει κουκούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η κουβεντα περι ματ μου θυμιζει την χολυγουντιανη ταινια "A Few Good Men" (Tom Cruise, Jack Nicholson, and Demi Moore).
    Οι ματατζηδες εκπαιδευονται ετσι ωστε να θεωρουν ολα τα μελη της κοινωνιας σαν *απεναντι* τους, σαν εχθρους τους κρατους. Οι μονοι "υπερασπιστες" της εννομης ταξης ειναι στο μυαλο των ματατζηδων οι ιδιοι και οι προισταμενοι τους. Στην εκπαιδευση τους περιλαμβανεται και η αντιληψη οτι οι νομοι (η δημοκρατια) ειναι καποιες ελαστικες εννοιες, που γινονται δευτερευουσες σε καταστασεις "αναγκης" (δηλαδη παντα).
    Π.χ. ο καθε ματατζης ξερει καλα, οτι αναμεσα στους διαδηλωτες βρισκονται και κουκουλοφοροι συναδελφοι του με μοναδικο σκοπο να προβοκαρουν. Και το θεωρει φυσιολογικο και επιβεβλημενο "για το καλο μας".

    Μην ξεχναμε, οτι η δουλεια ενος ματατζη (και ΟΛΩΝ των αστυνομικων) δεν ειναι ουτε η ερμηνεια των νομων ουτε η ηθικολογικη αξιολογηση καποιων πραξεων.
    Για την ερμηνεια των νομων ειναι υπευθυνοι οι δικαστες και για την ηθικολογικη αξιολογηση οι φιλοσοφοι.
    Οι ματατζηδες και οι αστυνομικοι εχουν σαν αποκλειστικη δουλεια την ΕΚΤΕΛΕΣΗ των νομων - οχι την ερμηνεια τους.
    Το πως εκτελουνται οι νομοι το αποφασιζει αποκλειστικα ο προισταμενος τους και κανενας αλλος.

    Ο ματατζης νομιζει οτι με το να δερνει ανυπερασπιστους προστατευει το κρατος. Ουτε που του περναει απο το μυαλο οτι ειναι απλα το μαντροσκυλο ενος στυγνου αφεντικου.

    Φυσικα και δεν παιζει *απολυτως κανεναν* ρολο, το αν υπαρχουν και μερικοι μπαχαλακηδες που καινε μαγαζια.
    Δεν μου αρεσουν οι μπαχαλακηδες. Αλλα αναμεσα σε μια διμοιρια των ματ και μια ομαδα μπαχαλακηδων, προτιμω σαφως τους δευτερους. Οι μπαχαλακηδες κανουν μικροτερες ζημιες και ειναι πιο εξυπνοι απο τον τυπικο ματατζη.

    ΥΓ Τελικα οι 2 ματατζηδες στο A Few Good Men καταδικαζονται, παρα την θεαματικη παρεμβαση του Tom Cruise. Καταδικαζονται με το σκεπτικο, οτι οσο ηλιθιος και να εισαι, δεν δικαιολογεισαι να βιαιοπραγεις εναντιον ανυπερασπιστων. Ουτε καν οταν στο εχει διαταξει ο προισταμενος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Jolly Roger, αγαπητέ κάπταιν, κάθε λέξη που έγραψες είναι η σωστή λέξη στη σωστή θέση. Μακάρι να μπορούσα να είχα γράψει εγώ έτσι μια που εξέφρασες ακριβώς τι αισθάνομαι για το θέμα πολύ καλύτερα από όπως είχα εκφραστεί εγώ.

    Και διάλεξες μια από τις ταινίες που έχω δει πάμπολλες φορές και έχω το DVD. Εκείνοι, βλέπεις, που εκπαιδεύονται να βλέπουν όλα τα μέλη της κοινωνίας *απέναντί* τους, και τους εαυτούς τους πάνω σε ένα τοίχο, καλύπτουν τα μάτια τους κάτω από την γνώμη ότι εμείς ...can't handle the truth. Αλλά στο τέλος όταν κάποιος λέει "but we didn't do nothin' wrong", ένας στους χίλιους συναδέλφους του ίσως του απαντήσει "Yeah, we did. We were supposed to stand up for Willy. We were supposed to stand up for those who can't stand up for themselves".

    Εξαιρετικό σχόλιο Jolly Roger. Αντί να γράψω άλλα στέλνω τον αναγνώστη παραπάνω να ξαναδιαβάσει το δικό σου.

    Καλή Χρονιά νά 'χεις, με υγεία, με εκείνους που αγαπάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δημήτρη αν κάποιος έχει βρεθεί σε διαδήλωση, ειδικά του μεγέθους της αγριότητας αυτού του έτους που μας άφησε, δεν θα μπορέσει να αρθρώσει καλή φράση για τα ΜΑΤ. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τις επιθέσεις στο χωριό της Κερατέας, όπου έμειναν επί ένα μήνα, τρομοκρατούσαν τους κατοίκους, μπήκανε μέσα στην πόλη και έριξαν ξύλο σε παιδιά, γυναίκες και συνταξιούχους; Μια γυναίκα έχασε το παιδί της (ήταν έγκυος) από το φόβο της...
    Τι να θυμηθούμε από τις μέρες στο Σύνταγμα;
    Την τρομερή βία σε μικρά κοριτσάκια και παιδιά που απλά το σφάλμα τους ήταν ότι ζητάνε μια ζωή με αξιοπρέπεια και δημοκρατία; Ότι απαιτούν να μπορούν να εκφράσουν την αντίρρηση τους σε ένα κράτος που κατακλέβει τις περιουσίες τους και όπου κανένας πολιτικός δεν έχει καταδικαστεί;
    Είναι αυτονόητο ότι συμφωνώ με κάθε λέξη από τα σχόλια που έγραψες. Προτιμώ την ανεργία παρά το να πληρώνομαι για να ασκώ βία σε συνανθρώπους μου. Αντικρίζοντας από κοντά, βιώνοντας αυτή τη πλευρά των ΜΑΤ, το πρώτο που αισθάνεσαι είναι πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν εκπαιδευτεί για να υπακούσουν τυφλά εντολές, είναι αληθινά επικίνδυνοι, ρατσιστές, φασίστες. Οι περισσότεροι από αυτούς δε θα έπρεπε να κρατούσαν όπλο. Καλή χρονιά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητή μου Roadartist, καλή χρονιά, απ' τη καρδιά, και σ' ευχαριστώ για το ποδαρικό! Και για τα λόγια σου που περπατάνε με βήματα δυνατά και βαριά στο μοναδικό μονοπάτι που έχω διαλέξει κι εγώ: την αλήθεια, όσο και να πονάει.

    Μόνο τυφλός και κουφός θα έμενε βουβός στην φασιστική, ρατσιστική αγριότητα των ανθρώπων που ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ένα επάγγελμα βίας και μετά ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ επί πλέον να καταχραστούν την δύναμη που τους παρέχεται για να επιτίθενται σε ανήμπορους βιοπαλαιστές ηλικιωμένους γυναίκες και παιδιά, και μετά να έχουν το υπεροπτικό θράσος να κρύβονται πίσω από "διαταγές", ή χειρότερα, πίσω από την δικαιολογία των περιβόητων κουκουλοφόρων, μερικοί εκ των οποίων είναι συνάδελφοί τους και το σύνολο των οποίων είναι οι γνωστοί άγνωστοι που κανένας δεν μπορεί να συλλάβει επί δεκαετίες.

    Αρκετά πια!

    Απονέμοντάς τους το βραβείο του πήλινου γουρουνιού (χωρίς ευθέως να τους αποκαλέσω "γουρούνια", αλλά να σταματήσω στο να πω ότι μόνο γουρούνια θα έκαναν αυτά που κάνουν), νόμιζα ότι ήμουν και λίγο ευγενής απέναντί τους... αλλά δεν υπάρχει ευγένεια που να καλύπτει ανθρώπους που επιλέγουν την πορεία αυτή. Μόνο ρατσιστές και φασίστες θα έκαναν αυτή την επιλογή ...έμμισθης "εργασίας".

    Αυτοί οι επικίνδυνοι υπάνθρωποι δεν έχουν Ελληνικό μονοπώλιο ούτε είναι καινούργιοι. Υπήρχαν και υπάρχουν παντού και πάντα, σε κάθε κράτος αυταρχισμού, δικτατορίας ή ολιγαρχίας, ή "δημοκρατίας" σε εισαγωγικά, από καταβολής ανθρωπίνων κοινωνιών.

    Μπαίνοντας το 2012 υπόσχεται ότι θα ξαναμιλήσουμε για αυτό το θέμα σύντομα. Και εύχομαι να μη μιλήσουμε για γεγονότα ακόμα χειρότερα και τραγικότερα σε βαθμό των ήδη πεπραγμένων...

    Ας είναι η χρονιά καλή σ' αυτό, αν μη τι άλλο... οι δύσκολες μέρες που έρχονται να μην φέρουν και δυνατότερη βοή θρήνου από τους χώρους όπου θα προσπαθήσουμε να βροντοφωνάξουμε την βούλησή μας να είμαστε ελεύθεροι.

    Όλα τα καλύτερα φίλη μου Roadartist...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.