Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Πόρτικο









Το Φεστιβάλ των Χριστουγέννων στο διπλανό χωριό! Ο Δήμος μας αποτελείται από τρία χωριά: το δικό μας το San Benedetto in Alpe, που είναι πιο ψηλά και μακριά από την πόλη του Forlì των 100.000 κατοίκων, και έχουμε λιγότερους από 200 κατοίκους, 3 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τοσκάνης μέσα στην Ρομάνια. Εφτά χιλιόμετρα ανατολικά προς το Forlì είναι το Bocconi με 125 κατοίκους, και πέντε χιλιόμετρα ανατολικά από το Bocconi, προς το Forlì είναι το χωριό Portico di Romagna με 400 κατοίκους, στο οποίο βρίσκεται και το Δημαρχείο μας, με τον δήμαρχό μας για τον οποίο γράφω ωραία πράγματα στην σελίδα μου εδώ: SanBenedettoInAlpe.com.

Δημοκρατία σε ένα δήμο τριών χωριών σημαίνει φυσικά ότι το μεγαλύτερο χωριό κάνει τα δύο μικρότερα ότι θέλει, υπό την αρχή του Καμπανιλίσμο (της συσπείρωσης των κατοίκων γύρω από το καμπαναριό τους). Εμείς πάντως έχουμε το ωραιότερο από τα τρία χωριά, με την ωραιότερη φύση, τους πιο καλούς ανθρώπους και έχουμε και τον καταρράκτη 70 μέτρων που λέγεται Ακουακέτα, για τον οποίον, και για το χωριό μας, έγραψε ο Δάντης.

Κάθε Χριστούγεννα, το Πόρτικο έχει την παράδοση να φτιάχνουν όλοι φάτνες και σκηνές Χριστουγέννων έξω από τα σπίτια τους και στους δημόσιους χώρους.

Σήμερα, πήγαμε να τις επιθεωρήσουμε! Η Μαργαρίτα, ο Κώστας μας -που είναι μαζί μας από την Ντεητόνα, η φίλη του η Έρικα που ήρθε από την Ρώμη και είναι μαζί μας, τα ξαδέλφια του από το Forlì, Ρικάρντο και Ματίλντε, και οι γονείς της Μαργαρίτας Γκαμπριέλλα και Ρομπέρτο. Και εγώ!

Παρακάτω, μερικές φωτογραφίες από την περιήγησή μας στο Πόρτικο ντι Ρομάνια (Μπαλκόνι της Ρομάνια). Στις φωτογραφίες που δεν έχω σημειώσει, οι άνθρωποι είναι απλοί περαστικοί.

Έτσι λοιπόν ήμασταν την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων! Το χιόνι στις σκηνές Χριστουγέννων και τις φάτνες είναι πραγματικό!
































Έρικα, Ρικάρντο, Κώστας και Ματίλντε στο παρατηρητήριο του μεσαιωνικού πύργου


Το δικό μας χωριό είναι στο βάθος πίσω από την δεύτερη σειρά βουνών















































Η Μαργαρίτα και ο Κώστας








Η οικογένεια φωτογραφημένη από εμένα


Η οικογένεια φωτογραφημένη από τον Μπαμπά
(της Μαργαρίτας της αρέσουν πολύ τα καπέλα μας από το Κολοράντο)


Η Έρικα και ο Κώστας


Ο Κώστας και η Ματίλντε


Ο Κώστας και η Μαργαρίτα








Vin brulée














Συναισθηματική φωτογραφία, παραγγελία του Κώστα


















































Πάγος









































Έτσι ψήνουμε κάστανα






































Δεν είναι όλες κούκλες











Κλειστό λόγω γρίπης


Κώστας





Μάμπι και Μαργαρίτα (μεταξύ άλλων ο Σάντα έφερε στην Μαργαρίτα και μια σπέσιαλ έκδοση του Μπάμπι του Ντίσνεϋ που την ήθελε πολύ! Και την Φαντασία!)








Τηλέφωνο στη μαμά στη Ρώμη





Επιπλέουν στο νερό





Έρικα, Κώστας και Μαργαρίτα


one-more-time




10 σχόλια:

  1. Μερικές φάτνες είναι εκπληκτικές όσον αφορα τη συλληψη και τη δουλειά τους!
    Οι δε φωτογραφιες των δικων σου χαρμα οφθαλμων με τα χαμογελαστα τους προσωπα.
    Ευχομαι να περνατε παντα τοσο ομορφα και Χρονια σας πολλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα χαμογελαστοί να είστε, και να χαίρεστε ότι σας όμορφο σας χαρίζει η ζωή! Καλή συνέχεια στις διακοπές, στις όμορφες οικογενειακές στιγμές, καλή χρονιά γεμάτη υγεία και αγάπη!

    Υγ είδα στην τηλεόραση μια είδηση για φωτιά σε κάποιο χωριό της Ιταλίας, μου έκανε εντύπωση φωτιά σε τέτοια περίοδο με τέτοιες καιρικές συνθήκες και ...χιόνια; Ελπίζω σε κάθε περίπτωση φυσικά να είναι μακρυά από εσάς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπέροχες φωτογραφίες!

    τελικά περνάτε πολύ ωραία εκεί στα ιταλικά βουνά!!!
    μας κάνεις και ζηλεύουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή μου Scarlett, Χρόνια Πολλά! Τα φτιάχνουν όλα αυτά με πολύ μεράκι οι χωριανοί και τα έχουνε καμάρι. Εμείς στο δικό μας χωριό έχουμε επί μια βδομάδα μια μεγάλη φωτιά στην πλατεία που καίει 24/7 και εκεί μαζεύονται πολλοί από τ8ο χωριό κάθε βράδυ για φαγητό, ή κουβέντα. Όλο και κάτι μαγειρεύεται εκεί. Είναι ωραία να ζει έτσι κανείς. Η ζωή είναι "αληθινή".



    Αγαπητή μου Roadartist, η φωτιά ήταν στο χωριό Vado Ligure, κοντά στην Σαβόνα και Γένοβα, ευθεία γραμμή από εμάς περίπου το ίδιο όπως Αθήνα Καρδίτσα. Λένε ότι ξεκίνησε μάλλον όταν κάποιοι έριξαν πυροτεχνήματα κοντά στο δάσος... Εδώ ευτυχώς δεν είχαμε τίποτα σημαντικό επί δεκαετίες. Δυό μικρούλες φωτιές μόνο που σβήστηκαν αμέσως το 2002 και φέτος, αλλά και οι δύο κάμποσα χιλιόμετρα από το χωριό μας αυτό καθαυτό.

    Τώρα έχουμε την αντίστροφη μέτρηση γιατί φεύγουμε 2 το πρωί από εδώ, και ο Κώστας πετάει 6 το πρωί από την Μπολόνια. Την επόμενη φορά που θα τον δούμε εδώ, μπορεί και πάνω από χρόνο θα εργάζεται πια σαν πιλότος αερογραμμών και θα πηγαίνει όπου θέλει στον κόσμο δωρεάν με οποιαδήποτε εταιρεία που θα έχει σύμβαση με την δικιά του.

    Το χαμόγελο είναι ωραίο πράγμα! :-) το εύχομαι και το συνιστώ για όλους, πάντα!



    Ρία μου, καλά περνάμε, αλλά όπως θα φαίνεται και από τις φωτογραφίες, είναι όλα απλά, και με Ελληνικά δεδομένα θα έλεγε κανείς αρκετά φτωχικά, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, και είναι κάπως απελευθερωτική... με το να ζει κανείς έχοντας αυτά που χρειάζεται, υγεία, δικούς του ανθρώπους... χωρίς μέτρα και σταθμά από την τηλεόραση και "την αυλή του γείτονα"... τι άλλο έχει σημασία; Κι αν φαίνονται ζηλευτά αυτά, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να τα είχαν από όσους θα ζήλευαν ένα ...κότερο ας πούμε :-) ...όλα εξαρτώνται από τα μέτρα και σταθμά των προσδοκιών τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουάου!! Το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου έκανε κάποιος θα ήταν αυτό... Ταξίδια σε όλο τον κόσμο!! Αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα, δύσκολο να το ζήσω... Θα ταξιδέψω με τα βιβλία, με τις περιγραφές, τις ταινίες, πες του πως κάποια κοπέλα στην Ελλάδα ταξιδεύει καθημερινά έτσι.. :) :) Καλό ταξίδι και να έχει μια καλή επιστροφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά και καλά, καλή χρονιά να έχουμε όλοι!
    Ευχαριστούμε για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, σαν να είμαστε δίπλα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Roadartist μου του τό 'πα και ξέρει πόσο τυχερός είναι. Σε κάθε κυβερνείο υπάρχουν δύο θέσεις που διπλώνουν , πίσω από τον κυβερνήτη και συγκυβερνήτη που λέγονται jumpseats (εκεί έμαθα να πετάω από πιλότους Boeing πάνω από την Ευρώπη όταν εργαζόμουνα σαν φωτογράφος για τουριστικό οργανισμό της Αγγλίας) και στο μέλλον ο Κώστας θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις jumpseats της εταιρείας στην οποία θα εργάζεται, ή κανονικές θέσεις στις εταιρείες που συνεργάζονται όταν θα είναι άδειες... Εγώ συμφωνώ μαζί σου, και για μένα πια και την Μαργαρίτα, τα ταξίδια στον κόσμο δεν χρειάζονται φυσική μετακίνηση... Όσο μεγαλώνουμε βλέπουμε ότι το σύμπαν μέσα μας είναι πιο πλατύ από το σύμπαν στο οποίο μπορεί κανείς να ταξιδέψει με τα σημερινά μεταφορικά μέσα (και τιμές εισητηρίων).



    Καλή, καλή Χρονιά να έχουμε κύριε Παπαγιάννη, και Χρόνια σας Πολλά! Εδώ να είμαστε να μοιραζόμαστε την ζωή, που ότι και να φέρνει, η ίδια είναι πάντα το μοναδικότερο δώρο. Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημήτρη μου έχετε τις θερμότερες ευχές μας. Μακάρι το 2012 να σας έρθουν όλα όσα αγαπάτε κι ονειρεύεστε.

    Ο Κώστας σου είναι πολύ όμορφο παλικάρι, το ίδιο και η Έρικα που μοιάζει με το άνθος της Erica manipuliflora (χα, χα, χα... αυτό το τελευταίο να το μεταβιβάσεις στη Μαργαρίτα που καταλαβαινόμαστε καλύτερα!)

    Όμορφες εικόνες μας έδωσες πάλι, φαντάζομαι ότι είχατε καλό φωτογράφο!!! Ειδικά αυτή με τη λάμπα στο παράθυρο με κράτησε μπροστά της πολύ πολύ ώρα! Σίγουρα της Μαργαρίτας είναι ε; (χα, χα, χα!!!)

    Οι ευχές μας από την Ελλάδα είναι ολόψυχες, θερμές και ειλικρινείς!

    Γεωργία & Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλοί μας φίλοι μου Γεωργία και Κώστα σ' ευχαριστούμε! Και για σας το 2012 μακάρι να φέρει ότι επιθυμείτε και να βλέπετε τα παιδιά και να τα καμαρώνετε πάντα. Όλη μας την αγάπη, πάντα.



    Δήμο, όλα μια ιδέα είναι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.