Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Μετάφραση






Μετάφραση:
Να δώσει λύση ο λαός γιατί εμείς δεν μπορούμε. Ο λαός είναι ο μόνος που κατέχει τις απαραίτητες γνώσεις οικονομολογίας, διπλωματίας και διαπραγματεύσεων. Ιδιαίτερα όταν είναι αγανακτισμένος. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ρίξει την οποιαδήποτε κυβέρνηση, δηλαδή, ώρα να γίνουμε κυβέρνηση τώρα, να φάμε τα αποφάγια, και σε 6 μήνες τα λέμε πάλι. 




Μετάφραση:
Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πάνε ύπουλα να αναθέσουν στο λαό τις ευθύνες του! Αγανακτισμένοι όλης της Ελλάδας ενωθείτε και ψηφίστε με τις επόμενες εκλογές! Σας το λέγαμε 70 χρόνια να προσχωρήσουμε στην ΕΣΣΔ και είναι ώρα επί τέλους να το κάνουμε! Σηκώστε εσείς τις κόκκινες σημαίες και τηλεφωνάω υπεραστικό στη Μόσχα αμέσως!




Μετάφραση:
Νομίζετε ότι δεν έχω υπομονή; για ξανασκεφτείτε το!




Μετάφραση:
Α-μπε-πμα-μπλομ. Του-κειθε-μπλομ. Α-μπε-μπα-μπλομ-του-κειθε-μπλομ-μπλιμ... μπλιμ... τι έρχεται μετά;




Μετάφραση:
Αωησ σκδξβ ξδ κξβψω ξξ αξσδβλαξ σδννκ νωναδ κν ποξτε ξξασδ νξ σνκη κξηασδβ νκσδξφβω νξκλσβ δξβα νσνκξ




Μετάφραση:
Όταν μείνει κενός ο χώρος της κεντροδεξιάς, μην ξεχάσετε ποιός έπρεπε να ειχε εκλεγεί πρόεδρος και της την φέρανε μπαμπέσικα.



Εν τω μεταξύ:


Απ ευθείας δορυφορική σύνδεση με το Καστρί:


Με θέλεις πάνω στο σταυρό, ή στην πυρά; το κουστούμι γραβάτα μένει; το μαστίγιο θα το κρατάει η Άνγκελα ή η καμαριέρα; ποιός το έγραψε αυτό το σενάριο; διαθήκη μου το άφησε ο μπαμπάς; καλά δεν ξέρει κανείς σ' αυτό το στούντιο τι του γίνεται; είμαστε στο αέρα ή κάνουμε ακόμα πρόβες; Μιλήστε μου κάποιος;




10 σχόλια:

  1. Ξύπνησα με φρικτό πονοκέφαλο....
    Δε ξέρω πια τι να πω, είναι ανίκανοι ή προδότες; Έλεος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή roadartist, θα έλεγα, προδότης είναι όποιος βάζει το συμφέρον του μπροστά από το συμφέρον του συνόλου, άρα, όλοι τους. Ανίκανοι είναι τόσο, όσο μπορούσε να θεωρηθεί ανίκανος ο καπετάνιος του Τιτανικού όταν το νερό είχε ήδη φτάσει στη γέφυρα -σε εκείνο το χρονικό σημείο η ικανότητα του ήταν πλέον άνευ σημασίας ή σχέσης. Ανικανότητα είχε ρίξει το καράβι πάνω στο παγόβουνο δυό ώρες νωρίτερα.

    Αυτό που συμβαίνει τώρα από παντού, είναι ένα ξεσκέπασμα της πραγματικότητας, όπου το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέη αρχίζει να παίρνει την πραγματική του όψη.

    Δεν μπορώ να βρω λέξεις να πω πόσο τον πονάω αυτόν τον τόπο με το τι έκανε στον εαυτό του...

    Καλή σου μλέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνήθηκε αργά χθες το απόγευμα να έρθει υπηρεσιακός πρωθυπουργός από την αμερική, ελληνας πετυχημένος και ακομάτιστος οικονομολόγος, ο σαμαρας και ο παπ δέχτηκαν, αλλά μετά τηλ η μάργκαρετ και ο νίκος και είπαν στον τζέφρυ να πει όχι.

    τι να πεις μετά;;; άλλος παίρνει την πλειοψηφία και είναι πρωθυπουργός και άλλος κυβερνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετάφραση για κωφούς:
    Δυστυχώς επτωχεύσαμεν για ακόμα μια φορά!

    Τι ωραίοι είμαστε εμείς οι Έλληνες, τιμούμε τους προγόνους μας και τους αντιγράφουμε σε όλα, ιδίως στα άσχημα.

    Για να πεινάσω, δε νομίζω. Αυτό το ρημάδι το σπίτι μου λυπάμαι που έχω φτύσει αίμα για να το φτιάξω και θα έρθει σε λίγο ο τραπεζίτης που έχω το δάνειο και θα μου το πάρει. Και θα το δώσει στον György Schwartz που το πουλήσει για να βγάλει τα πούρα μιας μέρας. Ποιός είναι αυτός; Κατά κόσμο λέγεται George Soros...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολα οσα γραφει ο thinks ειναι σωστα, ιδιως στο σχολιο του προς την roadartist.

    @teleytaios: δεν θα στο παρει ο Soros το σπιτι, γιατι δεν ενδιαφερεται. Θα στο παρει ο κοκκαλης, ο βαρδινογιαννης και γενικα ο νυν (ειτε ο επομενος) προεδρος του παναθηναικου.
    Αυτοι που εχουν τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ εχουν και τις τραπεζες. Και αυτοι θα αγορασουν την Ελλαδα κοψοχρονια.

    Αλλωστε, ο γαπ ειναι υπαλληλος τους. Για τα συμφεροντα τους σκιζεται εδω και 1.5 χρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κλαυσίγελος... (πετυχημένος)


    @Jolly Roger

    "...δεν θα στο παρει ο Soros το σπιτι, γιατι δεν ενδιαφερεται. Θα στο παρει ο κοκκαλης, ο βαρδινογιαννης και γενικα ο νυν (ειτε ο επομενος) προεδρος του παναθηναικου."

    Δεν θα το πάρει ούτε ο Κόκκαλης. Ο γείτονας μας ο γιατρός/έμπορος/συμβολαιογράφος/μηχανικός θα το πάρει για ένα κομμάτι ψωμί με τα χρήματα που έχει προλάβει να βγάλει στην Ελβετία και τα Channel Islands...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ria, το ερώτημα δεν είναι πόσες φήμες θα κυκλοφορήσουν και πόσες είναι αληθινές, αλλά τι πραγματικές ελπίδες και λύσεις υπάρχουν. Όλοι συμφωνούν σιωπηλά, ότι όποιος και να αναλάβει οτιδήποτε, το παρελθόν δεν ανασταίνεται...



    Κώστα, απλά, στην συνεχή μας πτώχευση είχαμε ανάπαυλες φαντασιώσεων... πότε, πια εποχή, δεν είχαμε πτώχευση μια που ότι χρήμα έρευσε 30 χρόνια ήταν δανικό... το μόνο που δεν μπορούμε να χάσουμε είναι την αξιοπρέπειά μας, και όλα τα άλλα γίνονται και ξαναγίνονται και όσο έχουμε αγάπη και δεν σπάει ο καθρέφτης όταν τον κοιτάμε, όλα θα πάνε καλά...



    Jolly Roger, ο γαπ τελικά είναι μια κωμικοτραγική φιγούρα-καταλύτης των αμαρτιών μιας χώρας την οποία ποτέ δεν κατάλαβε, καθώς υπνοβατούσε οδηγούμενος από τα φαντάσματα του πατέρα του και του παππού του. Πως θα γράψει άραγε η ιστορία το όνομα αυτής της οικογένειας...



    Epanechnikov,και δεν είχα καν συγγραφικό κέφι... από μαράζι τά 'γραψα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. epanechikov,

    με αυτή τη φορολογία κανείς "μεσαίος δεν πρόκειται
    να πάρει το σπίτι του "τελευταίου".Η εξουθενωτική φορολογηση της κατοχής ακινήτων(κι όχι μόνο τυχόν εισοδήματος..) θα τα οδηγήσει στις τράπεζες σε τιμές ..λουτροκαμπινέ!

    thinks,
    Το πόσο γελοία παρωδία ηταν αυτή που έπαιξε ο ΓΑΠ χθες,φαινεται σήμερα που αφενός παραιτούνται σοβαρά στελέχη του,αφετέρου δεν βρίσκει ελπιδοφορα ονόματα να εξωραίσουν τον ανασχηματισμό!Ακόμα και να ψηφίσουν το αυτοκτονικό μεσοπρόθεσμο του εμμονικού Παπακων/νου,ποιός πιστεύει αλήθεια οτι μπορούν να το εφαρμόσουν?
    Γι αυτό οι Ευρωπαίοι προνόησαν και δημιούργησαν μια οντότητα που θα ξεπουλά ακόμα και χωρίς τη συναίνεση της Ελλην.Κυβέρνησης(ανέκδοτο πλέον...)
    Μόνο απ τον Μάνο έχω ακούσει μερικές σταράτες κουβέντες,αν και αυτές είναι μονόπλευρα προς τον περιορισμό των δαπανών και δεν αναφέρεται ακόμα στην στοχοθέτηση Ανάπτυξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Jolly Roger το ίδιο πράγμα είναι όποιος και να το πάρει το σπίτι μου...
    Όσο για τον ΓΑΠ, τι να πει κανείς για έναν ΓΑΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. squarelogic, συγγνώμη για την καθυστέρηση! Πράγματι φάνηκε γελοίο τοτι γινότανε. Και ξαφνικά, από την γωνία βλέψεως του εξωτερικού ο γαπ έγινε και ήρωας, και μάρτυρας, και έξυπνος, βάζοντας τον κυρίως του αντίπαλο στο Υπουργείο Οικονομικών. Όπως έγραψα και αλλού, πιστεύω ότι σημασία έχουν πια τα φαινόμενα όπως φαίνονται στο εξωτερικό, μια που μέσα στην Ελλάδα ξέρουμε ότι καμία από τις πιθανές λύσεις που μπορεί να σκεφτεί κανείς δεν είναι ρεαλιστικά βιώσιμη για την χώρα και τον λαό. Η Ευρώπη ξέρει καλά ότι δεν σώζεται ο χρεοκοπημένος με το να δανείζεται περισσότερα λεφτά όση λιτότητα και να πέσει. Ο Γκρηνσπαν το είπε είδη σήμερα στην Αμερική. Η Ευρώπη απλά αγοράζει χρόνο ώστε το γενικότερο πρόβλημα να πέσει όσο πιο στα μαλακά γίνεται. Και το γενικότερο πρόβλημα είναι ότι το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα χάνει σαν τρύπιο αερόστατο, όπου η τρύπα ανοίγει όλο και περισσότερο, όλο και γρηγορότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.