Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Πάσχα





Σε' ένα χωριό, κάπου στα βουνά ανατολικά της Φλωρεντίας...
Venerdi Santo (Μεγάλη Παρασκευή)



Τελικά ο Ιησούς είναι πραγματικό πρόσωπο,
αλλά δεν ήταν γιός ξηλουργού όπως λένε οι γραφες.
Ήταν ο γιός του μπακάλη.


Ο δε Πιλάτος, τις εργάσιμες ήταν χτίστης.
Άλλο ένα γεγονός που δεν αναφέρεται στις γραφές.


Σταύροσoν! Σταύροσoν! Σταύροσoν!
Στείλτον στην Ελλάδα!

Τελικά αποφασίσανε να τον σταυρώσουνε,
γιατί το να τον στείλουν στην Ελλάδα θεωρήθηκε
εξαιρετικά απάνθρωπη τιμωρία.




Όχι, παίζουμε!



Εν τω μεταξύ, Μεγάλο Σάββατο μεσάνυχτα,
Κάτω στην Φλωρεντία,



Δευτε λάβετε Φώς!


Χριστός Ανέστη!

Εν αρχή ήν ο Λόγος.










6 σχόλια:

  1. χριστός ανέστη δημήτρη μου!

    ώστε τα δραματοποιήτε εκεί στην ιταλία τα πάθη.
    ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστός Ανέστη Δημήτρη (σε εσένα το γιό σου και τη γυναίκα σου)!

    Φανταστικές οι φωτογραφίες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αληθώς Ανέστη, ria, όπου του το επιτρέψανε! Στην Ιταλία δεν κάνουν την Ανάσταση που κάνουμε εμείς, και, μια και ο καθολικισμός προσδιορίζεται από την λέξη "ενοχή", οι παραδόσεις θέλουν μεγάλη συμμετοχή και αναπαραστάσεις σχεδόν παντού την Μεγάλη Παρασκευή. Θάνατος αντί Ανάσταση. Ο κάθε λαός εστιάζει προς την ψυχοσύνθεσή του, πράγμα που εξηγεί και την Ελληνική εστίαση στην Ανάσταση και τη ζωή, αλλά και το ότι τώρα τελευταία το κάναμε του κουτρούλη ο γάμος!



    Epanechnikov, Αληθώς Ανασταίνεται, καθημερινά, για όσους έχουν την ζωή και την άνοιξη μέσα στην καρδιά τους! Σ' ευχαριστώ! λινκς για την σελίδα μου του χωριού μας, και των εκκλησιών Φλωρεντίας και Ρώμης. πάνω αριστερά στα Links!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. HolyWood τα πάθη του Κυρίου στην Ιταλία. Να ένας ακόμα καλός λόγος να μεταναστεύσουμε. Άσε που θα έχουμε κι αρχηγό τον Σίλβιο και δε θα ασχολούμαστε με την κρίση αλλά με τις καλλονές...

    Γιατί Δημήτρη αναφέρεσαι τόσο απαξιωτικά για την Ελλάδα; Επειδή εμείς εδώ είμαστε Χάλι-Wood? Τα παραλές μου φαίνεται και θα στείλω τον Πάγκαλο να σε συνετίσει (αφού πρώτα τον ταΐσεις γιατί θα πεινάει μετά από τόσο ταξίδι...)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτές οι αναπαραστάσεις πάντα μου προκαλλούσαν τον γέλωτα. Η διαφορά αντίληψης; Το ενδεχόμενο κιτς; Δεν ξέρω τί ακριβώς. Σίγουρα πάντως έχουν ένα σημαντικό ψυχαγωγικό κομμάτι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελευταίε, δεν ξέρω πόσο θα ικανοποιούσε να ασχολείται κανείς με τις καλλονές του Σίλβιο αντί για την κρίση, μια που το αντάλαγμα θα ήταν μια φασιστική κυβέρνηση όπου οι Δήμοι στραγγαλίζονται από έλλειψη χρημάτων για υπηρεσίες και παιδεία :-)

    Στείλε εσύ τον Πάγκαλο και θα δούμε εδώ πως θα αντιμετωπίσουμε την επίσκεψη :-)



    ellinaki φωτογραφικά φυσικά και το εννοούμενο προκαλεί τον γέλωτα. Όμως εκεί που αναφέρεις το ψυχαγωγικό κομμάτι πέφτει κάτι ενδιαφέρον, όταν βλέπεις ότι η ενότητα που δίνουν αυτά τα πράγματα στην μικρή κοινωνία του χωριού ξεπερνάνε το τι αντιπροσωπεύουν και μεταφέρονται στην σφαίρα της κοινής συνύπαρξης και της κοινωνικής ενότητας, πράγμα που λείπει από κάποια άλλα μέρη που ξέρω :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.