Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Φόλκφεστ!







Το San Benedetto in Alpe Folk Festival ξεκίνησε για ενδέκατη χρονιά, όπως κάθε 29 Οκτωβρίου από το 2000 όταν η γυναίκα μου και δύο φίλοι της οργάνωσαν το πρώτο!

Στο χωριουδάκι μας των διακοσίων κατοίκων εισβάλλουν περίπου 280 άτομα κάθε χρόνο, καμιά 30αριά από αυτά επαγγελματίες μουσικοί από την Ιρλανδία και Αμερική και οι υπόλοιποι Ιταλοί.

Θα έχει πολύ μουσική και γλέντι τις επόμενες τρείς μέρες κι έτσι σας αφήνω με μερικές φωτογραφίες από το περσινό Φόλκφεστ...







~~~~

4 σχόλια:

  1. Είστε απίθανοι φίλε μου.
    Να περάσετε - ξέρετε εσείς ;-)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κακοπερνάτε εκεί στην ιταλία!!!!!!!!!!!

    δεν ξέρεις πόσο σας ζηλεύω.

    καλη διασκέδαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή επιτυχία αλλά έχετε την τουριστική υποδομή για τόσο κόσμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βάσσια μου, περνάμε! περνάμε! Εγώ βέβαια περπατάω σαν παγώνι όχι μόνο γιατί παντρεύτηκα τον σερίφη του χωριού αλλά και γιατί είμαι ο σύζυγος ενός από τα ιδρυτικά μέλη του φεστιβάλ! Για να μην πω και πως για τρείς μέρες το χρόνο το χωριό μιλάει Αγγλικά!
    Καλό σου Σαββατοκύριακο!



    ria, άστα! δύσκολη ζωή! Αλλά κάποιος πρέπει να υποστεί αυτήν την συνεχή ειρήνη και ευτυχία οπότε ας είμαστε εμείς! Ευχαριστούμε! Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!



    Αθεόφοβε, ευχαριστούμε! Όσο για υποδομή, μηδέν. Αλλά οι άνθρωποι από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους που ανήκουν στην φόλκ μουσική δεν είναι απαιτητικοί και είναι συνηθισμένοι σε μια απλή, κοινόβια ύπαρξη. Η κυρίως αίθουσα είναι η κοινοτική όπου κάναμε και το γαμήλιο δείπνο μας. Μετά υπάρχει το μπαρ, εστιατόριο, ξενοδοχείο της Μαρίας και του Κάρμινε, το εστιατόριο Λαγκέτο, και κάμποσοι χώροι, δωμάτια, κλπ. Υπάρχει ο Οίκος του Ελέους, 15 μεγάλα δωμάτια ιδιοκτησία ενός παπά που τα χρησιμοποιεί για διακοπές τροφίμων γηροκομείων και ορφανοτροφείων, και υπάρχει και ένα Bed & Breakfast. Οι επαγγελματίες μουσικοί από την Ιρλανδία μένουν όλοι μαζί σε κάτι πέτρινα σπιτάκια χτισμένα σε ένα φαράγγι 2 χλμ από το χωριό και είναι όλοι φίλοι μεταξύ τους και με εμάς χρόνια. Όλη η ατμόσφαιρα ειναι σαν μια συγκέντρωση φίλων, πολλοί που έρχονται κάθε χρόνο και άλλοι καινούργιοι. Πολλοί κάνουν κάμπινγκ ή κοιμούνται στ' αυτοκίνητά τους. Την ημέρα υπάρχουν τάξεις για μάθημα στα διάφορα όργανα, και jam sessions, και το βράδυ ρεσιτάλ και χοροί. Πέρσι είχα κάτσει και εγώ με την κιθάρα μου σε ένα κύκλο και ακολουθούσα. Είπα και καναδυό Simon & Garfunkel, αλλά η υποδοχή της προσπάθειάς μου ήταν χλιαρή, μια και οι Simon & Garfunkel ΔΕΝ είναι φολκ! Και η Joan Baez πιάνει κάτι σκάλες που με αφήνουν στο ισόγειο... οπότε δεν τις διακινδυνεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.